Jordbærsalat med citron- basilikumsirup

Jordbærsalat med citron- basilikumsirup

Af Vibeke Lehn | Sommer | Desserter, Buffet | Fest, Hverdag, Gæster


Jordbærsalat med citron- basilikumsirup

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g jordbær

Citron- basilikumsirup:
1 dl mørkt rørsukker
1½ dl vand
Tyndtskåret skal af 1 usprøjtet citron
½ dl basilikumblade

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne til siruppen i en gryde, bring dem i kog og kog under omrøring til sukkeret er opløst. Kog yderligere et par minutter under omrøring, hæld siruppen i en skål og lad den afkøle.

Nip og hak jordbærrene groft, fordel i portionsglas, hæld siruppen over og server.

Tips

Frisk sommerdessert, nem at lave til mange og servere f.eks med is eller flødeskum.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 3%
Kulhydrat 92%
Fedt 5%
543 kJ - 130 Kcal