Jomfruhummer med grønne asparges og aioli

Jomfruhummer med grønne asparges og aioli

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Grill, Grill


Jomfruhummer med grønne asparges og aioli

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

12-16 jomfruhummere
16 grønne asparges
1 spsk olivenolie
5 g tørrede karl johan svampe
1 fed hvidløg
2 dl mayonnaise
2 spsk snittet purløg
Basilikum, purløg og dild
Salt og peber

Persilleolie:
1 fed hvidløg
2 spsk citronsaft eller god eddike
2 spsk olivenolie
¼ bundt persille
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Persilleolie: Blend løg, hvidløg, citronsaft og olie til en fin pure. Tilsæt persille, blend til grov urteolie og smag til med salt og peber.
  2. Aioli: Pulveriser de tørrede svampe, fx i en morter og bland i mayonnaisen med hvidløg og purløg. Smag til med salt og peber og lad aiolien trække i 15 minutter.
  3. Læg jomfruhummerne på ryggen, halvér dem på langs med en tung, skarp kniv og fjern indvoldene bag hovedet.
  4. Læg de halve jomfruhummere på en bageplade, kom ½ tsk. persilleolie på hver hale og grill i ovn eller på havegrill i ca. 1 minut.
  5. Servér med dampede grønne asparges, krydderurter, aioli og brød.

   

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 54%
Kulhydrat 0%
Fedt 46%
4709 kJ – 1126 kcal