Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
1 spsk olie
Marinerede peberfrugter
2 røde peberfrugter
2 spsk Teriyakisauce
1 tsk sesamfrø
Grøntsager
1 rød chili
250 g savoykål eller hvidkål
2½ dl bouillon
1 spsk Teriyakisauce, evt. mere ved servering
salt og peber
Tilbehør
125 g ægnudler
Sådan gør du
Stil peberfrugterne skåret i kvarte under grillen i ovnen eller i en varm ovn på 275 grader i ca. 10 minutter til skindet bliver næsten sort og kan pilles af.
Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Skær dem i 1 cm tykke strimler på tværs og drys med salt og peber. Fjern midterstængler på hvert blad af savoykålen. Skær bladene ud i mindre stykker. Fjern kerner og mellemvægge på chilien. Skær den i små tynde strimler. Skær peberfrugterne uden skind i tynde strimler. Hæld Teriyakisauce på strimlerne og drys med sesamfrø.
Kom olien på en pande og varm den op ved kraftig varme. Brun kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tilsæt kålen, chilien og bouillonen og lad det simre uden låg i ca. 4 minutter. Smag til med Teriyakisauce og salt.
Tips
- Tykke minutstrimler fra gris på 1 x 1 x ca. 5 cm kan bruges i stedet for selv at skære dem af skinkeschnitzler.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler af inderlår fra gris. Minutstrimler af skinke fra gris hed før skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 800 g af retten):
Energi: 2226 kJ (532 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 278 kJ (66 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g