Japanske minutstrimler med marinerede peberfrugter og nudler

Skøn asiatisk anretning med ægnudler, peberfrugt og smagfuldt grisekød.

Af Helle Brønnum Carlsen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Japanske skinkestrimler med marinerede peberfrugter og nudler

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
1 spsk olie

Marinerede peberfrugter
2 røde peberfrugter
2 spsk Teriyakisauce
1 tsk sesamfrø

Grøntsager
1 rød chili
250 g savoykål eller hvidkål
2½ dl bouillon
1 spsk Teriyakisauce, evt. mere ved servering 
salt og peber

Tilbehør

125 g ægnudler

 

Sådan gør du

Stil peberfrugterne skåret i kvarte under grillen i ovnen eller i en varm ovn på 275 grader i ca. 10 minutter til skindet bliver næsten sort og kan pilles af.

Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Skær dem i 1 cm tykke strimler på tværs og drys med salt og peber. Fjern midterstængler på hvert blad af savoykålen. Skær bladene ud i mindre stykker. Fjern kerner og mellemvægge på chilien. Skær den i små tynde strimler. Skær peberfrugterne uden skind i tynde strimler. Hæld Teriyakisauce på strimlerne og drys med sesamfrø.
Kom olien på en pande og varm den op ved kraftig varme. Brun kødet på alle sider, 2 minutter i alt. Tilsæt kålen, chilien og bouillonen og lad det simre uden låg i ca. 4 minutter. Smag til med Teriyakisauce og salt.

Tips

  • Tykke minutstrimler fra gris på 1 x 1 x ca. 5 cm kan bruges i stedet for selv at skære dem af skinkeschnitzler.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler af inderlår fra gris. Minutstrimler af skinke fra gris hed før skinkestrimler fra svin. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 800 g af retten): 

Energi: 2226 kJ (532 kcal)

Protein: 40 g

Kulhydrat: 60 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 12 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 278 kJ (66 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g