Tilberedningstid
ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer til middag eller 8 personer til buffet
½ kg hakket grisekød
½-1 æg
frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 løg
¼ dl mirin
¼ dl soja sauce
1 spsk sake eller hvidvin
peber
2 spsk olie
2 spsk Teriyaki sauce
Wasabi coleslaw
¼ - 1/6 hvidkål ca. 250 g
2 gulerødder
4-5 spsk Kyupi mayonnaise eller cremefraiche 18%
Wasabi
½ citron
japansk dashi (fiskepulver)
sukker
risvineddike
Pynt
salat
1 tomat
½ citron
persille
Sådan gør du
Rør farsen af hakket kød, æg og 1 spsk saft/juice af
friskrevet ingefær presset mellem to skeer. Tilsæt finthakket hvidløg og løg,
mirin, sojasauce, sake og peber. Form farsen til boller med en barneske. Varm
olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne 1-2 minutter på hver side.
Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til de er
gennemstegte.
De stegte kødboller vendes i Teriyaki sauce lige før
servering.
Snit hvidkålen fint, riv gulerødderne. Mayonnaise eller
cremefraiche smages til med wasabi, citronskal, citronsaft, japansk dashi, lidt
sukker, eddike, salt og peber.
Tips
- Brug fromage blanc 1% rørt med kold tufo i stedet for japansk mayonnaise
- Retten serveres med kogte ris til middag
- Kyupi mayonnaise og dashi kan købes i asiatiske specialforretninger, som evt. sender varer over hele landet
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 810 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød. Som middagsret:
Energi: 3155 kJ (751 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 7 g
fedt: 32 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 388 kJ (92 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. Som middagsret:
Energi: 3318 kJ (790 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 7 g
fedt: 37 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 408 kJ (97 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g