Japanske grisekødsboller med wasabicoleslaw

Skønne krydrede kødboller med wasabicoleslaw og ris til. Velegnet til middag og buffet.

Af Jens Rahbek | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer til middag eller 8 personer til buffet

½ kg hakket grisekød 
½-1 æg
frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 løg
¼ dl mirin
¼ dl soja sauce
1 spsk sake eller hvidvin
peber
2 spsk olie
2 spsk Teriyaki sauce

Wasabi coleslaw
¼ - 1/6 hvidkål ca. 250 g
2 gulerødder
4-5 spsk Kyupi mayonnaise eller cremefraiche 18%
Wasabi
½ citron
japansk dashi (fiskepulver)
sukker
risvineddike

Pynt
salat
1 tomat
½ citron
persille


Sådan gør du

Rør farsen af hakket kød, æg og 1 spsk saft/juice af friskrevet ingefær presset mellem to skeer. Tilsæt finthakket hvidløg og løg, mirin, sojasauce, sake og peber. Form farsen til boller med en barneske. Varm olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne 1-2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
De stegte kødboller vendes i Teriyaki sauce lige før servering.

Snit hvidkålen fint, riv gulerødderne. Mayonnaise eller cremefraiche smages til med wasabi, citronskal, citronsaft, japansk dashi, lidt sukker, eddike, salt og peber.

Tips

  • Brug fromage blanc 1% rørt med kold tufo i stedet for japansk mayonnaise
  • Retten serveres med kogte ris til middag
  • Kyupi mayonnaise og dashi kan købes i asiatiske specialforretninger, som evt. sender varer over hele landet

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 810 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød. Som middagsret: 

Energi: 3155 kJ (751 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 7 g

fedt: 32 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 388 kJ (92 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. Som middagsret: 

Energi: 3318 kJ (790 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 75 g

kostfibre: 7 g

fedt: 37 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 408 kJ (97 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g