Japansk spidskålssalat med stegt flæsk og misodressing

Velsmagende sprødstegt flæsk på en bund af krydret spidskålssalat med misodressing.

Af Tina Scheftelowitz | Forår, Sommer | Frokost, Buffet | Gæster, Weekend


Japansk spidskålssalat med stegt flæsk og misodressing

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g grisebryst, stegestykke i skiver, ½-1 cm tykke 
Salt og peber

Japansk spidskålssalat
Evt. 15 g (1 stor håndfuld) arametang – kan udelades
2 spsk sesamfrø
1 spidskål, ca. 500 g
1 bundt radiser, ca. 100 g radiser
½ rød chili
1 citron
3 ramsløgsblade eller 1 lille bundt purløg

Misodressing
5 spsk miso, gerne hvid, 100 g
Ca. 1 spsk mørk sesamolie
2 spsk flydende honning eller ahornsirup
1 fed hvidløg

Sådan gør du

Riv skallen af citronen - evt. med et citrusjern og sæt den til side.
Bland dressingen af miso, sesamolie, 3 spsk citronsaft, honning og presset hvidløg og smag den til. Den skal være salt-sur-sød-sesamagtig. Pisk lidt vand i, hvis den skal være tyndere og smage mindre kraftig.

Kom tangen i en skål og hæld kogende vand på, og lad den stå 10 minutter eller mere, hæld den i en si og pres resten af vandet ud.
Rist sesamfrøene på en tør pande til de dufter. Ryst jævnligt panden. Sæt til side og brug til pynt.
Snit kålen fint. Skær radiserne i små stave eller skiver. Skær chili igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. Skær chilien i meget små tern.
Bland tang, kål, radiser, chili og revet citronskal. Stil salaten i køleskabet til den skal serveres.
Anret salaten på tallerkenerne og dryp dressingen over.
Skær ramsløg i meget tynde strimler, eller klip purløget i mindre stykker og pynt med det. Drys sesamfrø på salaten.

Skær skiverne af grisebryst i ca. 4 cm strimler – del hver skive i 2-3 stykker.

Stegning på pande:
Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Stegning i ovn:
Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

Tips

  • Salaten kan blandes med dressingen og serveres i en skål.
  • Arametang kan købes i helsekostbutikker.
  • Hvis det skal være en mættende hovedret, kan der serveres ris til - og laves mere misodressing, som kan bruges som sauce.

Energifordeling

Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af brys fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 350 g af retten): 

Energi: 1447 kJ (345 kcal)

protein: 31 g

kulhydrat: 21 g

kostfibre: 6 g

fedt: 14 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 410 kJ (98 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g