Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 afpudset grisemørbrad, 250-300 g
1 dl Teriyakisauce
Wasabikartofler
500 g kartofler
salt
1 bundt forårsløg
1-1½ spsk wasabi (japansk grøn peberrod)
Tomatsalat
1 lime
200 g cherrytomater
½ rødløg
salt og peber
1 spsk olivenolie
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst 15 minutter i køleskab.
Skær kartoflerne i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld 1 dl vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter. Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør ½-1 spsk wasabi op med ca. 1 spsk vand og dryp det over kartoflerne.
Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler.
Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk limesaft med olie og kom dressingen over.
Steg mørbradskiverne på en grillpande eller på grill 1-2 minutter på hver side.
Tips
- Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk sojasauce, 2 spsk sake eller tør sherry, 1 tsk sukker og 1 tsk finthakket frisk ingefær.
- Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 643 g af retten):
Energi: 2442 kJ (584 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 380 kJ (91 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g