Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat

Lækker marineret mørbrad med spicy wasabikartofler og tomatsalat.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag


Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 afpudset grisemørbrad, 250-300 g 
1 dl Teriyakisauce

Wasabikartofler
500 g kartofler
salt
1 bundt forårsløg 
1-1½ spsk wasabi (japansk grøn peberrod)

Tomatsalat
1 lime
200 g cherrytomater
½ rødløg
salt og peber
1 spsk olivenolie

Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst 15 minutter i køleskab.

Skær kartoflerne i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld 1 dl vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter. Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør ½-1 spsk wasabi op med ca. 1 spsk vand og dryp det over kartoflerne.

Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler.
Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk limesaft med olie og kom dressingen over.

Steg mørbradskiverne på en grillpande eller på grill 1-2 minutter på hver side.

Tips

  • Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk sojasauce, 2 spsk sake eller tør sherry, 1 tsk sukker og 1 tsk finthakket frisk ingefær.
  • Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 643 g af retten): 

Energi: 2442 kJ (584 kcal)

Protein: 42 g

Kulhydrat: 67 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 380 kJ (91 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g