Japansk grise-sauté med ingefær

Spændende ret med magert grisekød og et asiatisk twist.

Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Japansk svine-sauté med ingefær

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g minutstrimler eller minuttern af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm 
2 spsk olie

Marinade
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret ingefær 
1 dl sojasauce
2 spsk farin
2 spsk tør sherry eller sake

Grøntsager
4 stilke blegselleri
1 stor squash, ca. 500 g
2 porrer
evt. salt og peber
1 dåse bambusskud, 200 g

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Riv ingefær og rør marinaden sammen. Kog risene. Snit grøntsagerne fint. Skær bambusskuddene i strimler.

Varm halvdelen af olien i en stegegryde eller wok. Læg halvdelen af kødet på. Lad det blive brunt inden det vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Steg den anden portion kød på samme måde.

Svits porrer og selleri ved god varme i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Læg squash og bambusskud i gryden og svits 1 minut mere. Læg kødet i gryden og hæld marinaden over. Lad retten koge igennem og smag til.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern fra svin.

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 805 g af retten): 

Energi: 2259 kJ ( 538kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 64 g

kostfibre: 7 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 281 kJ (67 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g