Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g minutstrimler eller minuttern af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
2 spsk olie
Marinade
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret ingefær
1 dl sojasauce
2 spsk farin
2 spsk tør sherry eller sake
Grøntsager
4 stilke blegselleri
1 stor squash, ca. 500 g
2 porrer
evt. salt og peber
1 dåse bambusskud, 200 g
Tilbehør
Løse ris af 3 dl ris
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Riv ingefær og
rør marinaden sammen. Kog risene. Snit grøntsagerne fint. Skær
bambusskuddene i strimler.
Varm halvdelen af olien i en stegegryde eller
wok. Læg halvdelen af kødet på. Lad det blive brunt inden det vendes. Steg kødet
på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Steg den anden
portion kød på samme måde.
Svits porrer og selleri ved god varme i ca. 2 minutter under konstant omrøring. Læg squash og bambusskud i gryden og svits 1 minut mere. Læg kødet i gryden og hæld marinaden over. Lad retten koge igennem og smag til.
Energifordeling
Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern fra svin.
Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 805 g af retten):
Energi: 2259 kJ ( 538kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 64 g
kostfibre: 7 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 281 kJ (67 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g