Jambalaya

Jambalaya

Af Karin Fisker | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wok strimler af skinkeinderlår, ½ x ½ x ca. 8 cm
½ spsk olie
salt og peber

4 skiver bacon
1 løg
1 pastinak
1 fed hvidløg
1½ dl ris
½ dåse røde kidney bønner i chilisauce
4 laurbærblade
1½ tsk tørret timian
1 rød peberfrugt
persille, helst bredbladet

Sådan gør du

Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle og skær dem i 1 cm brede stykker. Skær løg i halve ringe og pastinak i små tern.

Steg bacon i en gryde til det er sprødt, tilsæt løg samt finthakket hvidløg og svits i ca. 1 minut. Tilsæt pastinak og ris og svits yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt 4 dl vand, kidney bønner, laurbærblade, timian, salt og peber.

Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter. Rør af og til.

Skær peberfrugten i tynde strimler og vend dem i retten.

Tag gryden af varmen og lad jambalayaen hvile under låg i 10 minutter.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, inden det vendes. Kødet brunes på alle sider i alt 1-1½ minut. Krydr kødet med salt og peber. Vend kødet i jambalayaen og smag den til.

Retten serveres i dybe tallerkener. Servér persilleblade eller hakket persille til.

Tips

  • I stedet for røde kidney bønner i chilisauce kan bruges røde kidney bønner. Jambalayaen smages så til med sød chilisauce.
  • Kvark kan evt. serveres til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 48%
Fedt 21%
2485 kJ - 590 kcal