Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wok strimler af skinkeinderlår, ½ x ½ x ca. 8 cm
½
spsk olie
salt og peber
4 skiver bacon
1 løg
1 pastinak
1 fed
hvidløg
1½ dl ris
½ dåse røde kidney bønner i chilisauce
4
laurbærblade
1½ tsk tørret timian
1 rød peberfrugt
persille, helst
bredbladet
Sådan gør du
Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle og skær dem i 1 cm brede stykker.
Skær løg i halve ringe og pastinak i små tern.
Steg bacon i en gryde til
det er sprødt, tilsæt løg samt finthakket hvidløg og svits i ca. 1 minut. Tilsæt
pastinak og ris og svits yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt 4 dl vand, kidney
bønner, laurbærblade, timian, salt og peber.
Lad retten koge ved svag
varme og under låg i ca. 20 minutter. Rør af og til.
Skær peberfrugten i
tynde strimler og vend dem i retten.
Tag gryden af varmen og lad
jambalayaen hvile under låg i 10 minutter.
Dup kødet tørt med
køkkenrulle. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og
lad det blive brunt, inden det vendes. Kødet brunes på alle sider i alt 1-1½
minut. Krydr kødet med salt og peber. Vend kødet i jambalayaen og smag den
til.
Retten serveres i dybe
tallerkener. Servér persilleblade eller hakket persille til.
Tips
- I stedet for røde kidney bønner i chilisauce kan bruges røde kidney bønner. Jambalayaen smages så til med sød chilisauce.
- Kvark kan evt. serveres til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 48%
Fedt 21%
2485 kJ - 590 kcal