Jamaica-sauté

Jamaica-sauté

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g wokstrimler af inderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm

1 mellemstor squash
3 bananer
1 stor peberfrugt
1 lille løg
2 spsk olie 
1 lille dåse usødet ananas med lage, 200 g
salt og peber
½-1 tsk stærk paprika
evt. chilipeber efter smag
2-3 spsk kokosmel

Tilbehør

Løse ris af 3 dl ris
limefrugt i både

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær squash og bananer i 1 cm tykke skiver, peberfrugt og løg i passende tern. Kog risene.

Varm halvdelen af olien i en stegegryde eller wok. Læg halvdelen af kødet på. Lad det blive brunt inden det vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Steg den anden portion kød på samme måde.

Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Bland kødet i sammen med ananas og lage. Tilsæt salt, peber og krydderier og lad retten stå tildækket et par minutter.

Rist i mellemtiden bananskiverne i 1 spsk olie, vend dem i retten og pynt med kokosmel og limebåde.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 54%
Fedt 21%
2370 kJ - 565 kcal

Ca. 230 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo