Det skal du bruge
6 personer
1½ kg røget
skinke
Glasering
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk
rasp
3 spsk brun farin
Ovnbagte rødbeder
6
mellemstore rødbeder
2 rødløg
Salt
Peber
Frisk timian
1½ spsk
olie, fx olivenolie
Nøddekartofler
1,2 kg aspargeskartofler
100 g
hasselnødder
50 smør
Tilbehør
Evt. sennepCa. 3 timer
Sådan gør du
Kødet
- Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
- Bring vandet i kog igen, og skum.
- Kog ved lav varme under låg i 1-2 timer afhængig af skinkens tykkelse, til centrumtemperaturen er 60 grader.
- Tag gryden fra varmen, og lad skinken stå ca. 20 minutter til centrumtemperaturen er 72 grader.
- Fjern nettet og sværen på skinken og evt. noget af fedtet.
- Tænd ovnen på 200 grader.
Glasering
- Rør sennep, raps og farin sammen til en tyk masse og smør den oven på skinken.
- Sæt skinken i ovnen, til glaseringen er sprød og gylden, og skinken er varm.
Ovnbagte rødbeder
- Kog rødbederne møre, ca. ½ time.
- Gnid skindet af.
- Skær rødbederne igennem på langs, og læg dem i et ovnfast fad.
- Læg løg i skiver og timian over.
- Krydr med salt og peber, og dryp med olie.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til løgene er møre.
- Pynt med frisk timian ved servering.
Nøddekartofler
- Kog og pil kartoflerne.
- Hak nødderne groft.
- Smelt smørret på panden - det må ikke være brunt.
- Tilsæt nødder og kartofler, og vend det sammen, til det bliver varmt.
- Krydr med salt.
Tips
- Skinken kan koges dagen i forvejen. Fjern nettet og lad den stå i kogevandet eller pak den i film og stil den i køleskab. Hvis skinken er kold, når den stilles i ovnen, skal den have længere tid i ovnen for at blive varm.
- Rødbederne og kartoflerne kan koges dagen i forvejen. Rødbederne kan evt. skæres i 1 cm tykke stave.
- Nu hedder det skinkesteg fra gris. Før hed udskæringen skinkesteg fra svin.