Det skal du bruge
4 personer
Kødboller
400 g hakket kalvekød, 4-7 %
1 lille løg, 50 g
1 æg
1 spsk rasp eller panka
1 tsk tørret timian
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 l bouillon, gerne fra terning
Suppe
750 g jordskokker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist frisk timian
2 tsk olie
¾ l grøntsagsbouillon eller suppen fra kødbollerne
1 dl piskefløde
Pynt
Friske krydderurter
Tilbehør
Grovflutes, 200 gCa. 45 minutter
Sådan gør du
Pil løg og hak det fint.Ælt kød, æg, rasp, timian, salt og peber sammen.
Varm bouillonen op. Form kødet til små boller og kog bollerne i bouillon i 10 minutter. Tag dem op og køl af.
Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i koldt vand.
Pil løg og hvidløg og skær dem i små tern.
Varm olie i en gryde ved god varme. Sauter grøntsager og timian et par minutter.
Tilsæt bouillon, kog op, skru ned til svag varme og lad det småkoge i ca. 20 minutter til jordskokkerne er helt bløde.
Tilsæt fløde og blend suppen. Kog op og smag til med salt og peber.
Skyl og hak krydderurter.
Varm kødbollerne i suppen og server pyntet med hakkede krydderurter.
Tips
- Jordskokker bliver hurtigt brune, hvis de ikke lægges i vand, når de er skrællede.