Det skal du bruge
4 personer
Tomatsalsa
7 røde tomater, 500 g
1 løg, 100 g
2 tsk salt
1 spsk rapsolie
1 spsk eddike eller citronsaft
50 g ingefær
1 chili
3 spsk sukker, 50 g
1½ spsk kommenfrø, 10 g
2 spsk sennepsfrø, 20 g
3 spsk røget paprika, 20 g
Bagte jordskokker
500 g jordskokker
2 spsk olie
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
Krydrede koteletter
4 koteletter af gris, 500 g
½ tsk sort peber
1 tsk korianderfrø, knust
½ tsk spidskommen
1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
1 spsk hvidløgspulver eller 1 fed revet hvidløg
½ tsk stødt nellike
2 fed hvidløg
2 tsk salt
1½ spsk sukker
2 spsk rapsolie
Blomkålsris
1 blomkål, 500 g
1 spsk olivenolie
1 citron, usprøjtet
1 bundt purløg
½ tsk salt
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 240 grader og bag tomater i 15 minutter til de branker lidt og sprækker.
- Rist kommen- og sennepsfrø på en pande til de dufter og hæld i en skål med de andre krydderier.
- Skær løg i små tern.
- Rens chili og ingefær og hak meget fint.
- Steg løg til de begynder at karamellisere, tilsæt chili og ingefær, og lad det stege 1 minut.
- Tilsæt krydderier, salt, sukker og de brændte tomater.
- Kog salsaen ind ved middel varme til en tyk konsistens i 20-30 minutter.
- Rens og skær jordskokker igennem på langs, vend dem i olie.
- Læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad, drys salt og peber over.
- Sæt ovnen på 190 grader varmluft, og bag dem i 40 minutter til de er bløde i midten og sprøde rundt i kanten.
- Bank koteletter flade.
- Kom alle de tørrede krydderier i en morter eller en blender.
- Pil og hak hvidløg fint og bland i krydderierne med salt og sukker.
- Smør massen på koteletterne og lad dem trække i minimum 15 minutter (kan laves dagen før for mere koncentreret smag – trækker i køleskab).
- Varm olie på en pande ved høj varme og steg koteletterne 1 minut på hver side. Det skal syde, når du lægger kødet på panden.
- Skru ned til middel varme og giv koteletterne yderligere to minutter på hver side til kødet er svagt rosa i midten.
- Pil de grønne blade af blomkål og skyl den.
- Riv blomkål groft ned i en skål, så det ligner ris.
- Klip purløg ned i kålen, riv skallen og pres saften af citronen og mix alt sammen med lidt salt.
- Server blomkålsris med bagte jordskokker, krydrede koteletter og salsa.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
- Erstat eventuelt jordskokker med små kartofler, som bages i ovnen med lidt olie og salt til de er møre.
- Er du ikke så meget til en røget smag, så brug almindelig paprika i tomatsalsaen.