Jordskokker og tomatsalsa med krydret gris

Jordskokker og tomatsalsa med krydret gris

Af Casper Sobczyk

Det skal du bruge

4 personer

Tomatsalsa
7 røde tomater, 500 g
1 løg, 100 g
2 tsk salt
1 spsk rapsolie
1 spsk eddike eller citronsaft
50 g ingefær
1 chili
3 spsk sukker, 50 g
1½ spsk kommenfrø, 10 g
2 spsk sennepsfrø, 20 g
3 spsk røget paprika, 20 g

Bagte jordskokker
500 g jordskokker
2 spsk olie
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber

Krydrede koteletter
4 koteletter af gris, 500 g
½ tsk sort peber
1 tsk korianderfrø, knust
½ tsk spidskommen
1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
1 spsk hvidløgspulver eller 1 fed revet hvidløg
½ tsk stødt nellike
2 fed hvidløg
2 tsk salt
1½ spsk sukker
2 spsk rapsolie

Blomkålsris
1 blomkål, 500 g
1 spsk olivenolie
1 citron, usprøjtet
1 bundt purløg
½ tsk salt

 


Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på varmluft 240 grader og bag tomater i 15 minutter til de branker lidt og sprækker.
  2. Rist kommen- og sennepsfrø på en pande til de dufter og hæld i en skål med de andre krydderier.
  3. Skær løg i små tern.
  4. Rens chili og ingefær og hak meget fint.
  5. Steg løg til de begynder at karamellisere, tilsæt chili og ingefær, og lad det stege 1 minut.
  6. Tilsæt krydderier, salt, sukker og de brændte tomater.
  7. Kog salsaen ind ved middel varme til en tyk konsistens i 20-30 minutter.
  8. Rens og skær jordskokker igennem på langs, vend dem i olie.
  9. Læg dem i et ovnfast fad med skærefladen opad, drys salt og peber over.
  10. Sæt ovnen på 190 grader varmluft, og bag dem i 40 minutter til de er bløde i midten og sprøde rundt i kanten.
  11. Bank koteletter flade.
  12. Kom alle de tørrede krydderier i en morter eller en blender.
  13. Pil og hak hvidløg fint og bland i krydderierne med salt og sukker.
  14. Smør massen på koteletterne og lad dem trække i minimum 15 minutter (kan laves dagen før for mere koncentreret smag – trækker i køleskab).
  15. Varm olie på en pande ved høj varme og steg koteletterne 1 minut på hver side. Det skal syde, når du lægger kødet på panden.
  16. Skru ned til middel varme og giv koteletterne yderligere to minutter på hver side til kødet er svagt rosa i midten.
  17. Pil de grønne blade af blomkål og skyl den.
  18. Riv blomkål groft ned i en skål, så det ligner ris.
  19. Klip purløg ned i kålen, riv skallen og pres saften af citronen og mix alt sammen med lidt salt.
  20. Server blomkålsris med bagte jordskokker, krydrede koteletter og salsa. 

 

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Tips

  • Erstat eventuelt jordskokker med små kartofler, som bages i ovnen med lidt olie og salt til de er møre.
  • Er du ikke så meget til en røget smag, så brug almindelig paprika i tomatsalsaen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 15%
Kulhydrat 34%
Fedt 51%
2250 kJ - 538 kcal
Sund hverdagsmad