Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
½ tsk salt
2 skiver hvidt brød
½ dl bouillon
1 æg
2 spsk reven parmesanost
1 tsk tørret rosmarin
persille
1 fed hvidløg
½ tsk peber
2 spsk olie
Tomatsauce
½ kg godt modne tomater eller 1 dåse flåede
tomater
3-4 soltørrede tomater
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 lille potte basilikum
Tilbehør
4 dl ris og evt. salat
Sådan gør du
Skær tomaterne i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Riv guleroden groft eller skær den i meget små tern og snit blegselleristilkene fint. Kom det hele i en gryde og krydr med salt og peber.
Kog ved jævn varme under låg i ca. ½ time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i.
Rør kødet med salt.
Skær
skorpen af brødet og udblød det i bouillonen. Rør det i det hakkede kød. Tilsæt
æg og ost. Ælt knust rosmarin, 2 spsk finthakket persille, finthakket
hvidløg og peber i. Del farsen i 12 små portioner og tril hver
portion til runde frikadeller. Lad olien blive varm i en dyb pande og steg
frikadellerne ved jævn varme, mens de hele tiden vendes. De skal stege 12-15
minutter i alt.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2908 kJ (692 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 81 g
kostfibre: 9 g
fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 331 kJ (79 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 3070 kJ (731 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 81 g
kostfibre: 9 g
fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 349 kJ (83 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g