Italienske frikadeller

Velsmagende frikadeller som er krydret med rosmarin, hvidløg og reven parmesanost. Serveres med ris og en lækker tomatsauce til.

Af Hanne Bloch | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød 
½ tsk salt
2 skiver hvidt brød
½ dl bouillon
1 æg
2 spsk reven parmesanost
1 tsk tørret rosmarin
persille
1 fed hvidløg
½ tsk peber
2 spsk olie

Tomatsauce
½ kg godt modne tomater eller 1 dåse flåede
tomater
3-4 soltørrede tomater
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 lille potte basilikum

Tilbehør

4 dl ris og evt. salat

 

Sådan gør du

Skær tomaterne i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Riv guleroden groft eller skær den i meget små tern og snit blegselleristilkene fint. Kom det hele i en gryde og krydr med salt og peber. Kog ved jævn varme under låg i ca. ½ time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i.

Rør kødet med salt.
Skær skorpen af brødet og udblød det i bouillonen. Rør det i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost. Ælt knust rosmarin, 2 spsk finthakket persille, finthakket hvidløg  og peber i. Del farsen i 12 små portioner og tril hver portion til runde frikadeller. Lad olien blive varm i en dyb pande og steg frikadellerne ved jævn varme, mens de hele tiden vendes. De skal stege 12-15 minutter i alt.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2908 kJ (692 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 81 g

kostfibre: 9 g

fedt: 20 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 331 kJ (79 kcal) 

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g 

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 3070 kJ (731 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 81 g

kostfibre: 9 g

fedt: 26 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 349 kJ (83 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g