Iskold rabarbersuppe

Iskold rabarbersuppe

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

6 personer

400 g rabarber
2 dl sukker
4 dl vand
Saften af 1 lime
6 store kugler vaniljeis
Pynt: evt. limeskiver

-


Sådan gør du

  1. Skær 100 g af rabarberne i tynde skiver kog dem op i vand, sukker og limesaft 5 minutter. Si lagen.
  2. Skær resten af rabarberstængerne ud i 1 cm stykker. Læg dem i et ovnfast fad. Hæld den sammenkogte lage over.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til rabarberne netop er møre.
  4. Tag fadet ud og køl rabarber og lage helt af i køleskab.
  5. Fordel rabarber og lage i 6 tallerkner.
  6. Arranger iskugler og evt. skiver af lime over.
Opskrift og foto er udlånt af sæson.dk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
1000 kilojoule (240 kcal)
Protein: 3 g- 4 %
Kulhydrat: 45 g- 76 %
Fedt: 5 g - 20 %
Sund hverdagsmad