Ingefærgravad kalvemørbrad med rodfrugter i sur-sød sauce

Ingefærgravad kalvemørbrad med rodfrugter i sur-sød sauce

Af Betina Repstock og Peter Broe | Efterår, Vinter | Forretter | Hverdag, Gæster


Ingefærgravad kalvemørbrad med rodfrugter i sur-sød sauce

Tilberedningstid

Ca. 35 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Kalvemørbrad eller den tynde side af tykstegsfileten, 300-400g
Reven, frisk ingefær, 1 spsk
Salt, 1 tsk
Peber, 1/2 tsk
Sukker, 1 tsk
Skal og saft af 1 appelsin

Salat:
Gulerødder, 2 stk
Persillerødder, 2 stk
Sød Chilisauce, 2 spsk
Soya, 2 spsk
Ristet sesamolie, 1 spsk
Ristede kokosflager el. chips, 2 spsk

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Dagen før:
1. Med en skarp kniv pudses mørbraden fri for fedt og sener. Kom den bagefter i en plastpose sammen med reven appelsinskal og saft samt salt, peber, sukker og reven ingefær. Luk posen og læg den i køleskabet, så mørbraden kan trække i væsken til dagen efter.

Selve dagen:
2 1/2 time før servering

2. Tag mørbraden ud af posen. Læg den i et fad og frys den et par timer, før spisning. Det gør det meget nemmere at skære den i fine, millimetertynde skiver.

3. Rodfrugterne vaskes og skrælles. Herefter skrælles de i strimler med en kartoffelskræller.

4. I en skål blandes Chilisauce, soja og sesamolie. Pisk det godt sammen.

5. Anret de tynde skiver kalvemørbrad på 4 tallerkener. Pynt med de skrællede rodfrugter, hæld dressingen over og drys til slut med kokosflager.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 49%
Fedt 28%
691 kJ - 165 kcal