Indonesiske frikadeller med tabouleh

Indonesiske frikadeller med tabouleh

Af Sigrid Fugl | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

450 g hakket svinekød
¾ tsk salt
3 spsk soja sauce
½ tsk peber
¼ tsk Tabasco
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
1 æg
3 spsk mel
1 løg
1 dl sesamfrø
1 spsk olie

Tabouleh salat
2 dl bulgur
600 g modne tomater
½ rød peberfrugt
1 stort bundt persille
1 dl frisk mynte
3 forårsløg
1 spsk olivenolie
2½ spsk citronsaft

Sådan gør du

Rør kødet med salt. Tilsæt soja, peber, Tabasco, koriander, spidskommen æg, mel og finthakket løg. Rør farsen godt.

Kog bulguren efter anvisningen på emballagen. Hæld bulguren i en si og afkøl den. Skær tomater og peberfrugt i små tern, og bland dem i bulguren. Tilsæt hakket persille, finthakket mynte, fintsnittet forårsløg, olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Form farsen til valnøddestore boller med hænderne. Tryk sesamfrøene godt fast. Steg frikadellerne i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte, 8-10 minutter i alt. Vend dem jævnligt, så faconen bevares.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 40%
Fedt 35%
2400 kJ - 570 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 22%
Kulhydrat 37%
Fedt 41%
2575 kJ - 610 kcal