Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
½ tsk salt
2 spsk Tandoori krydderi
Salat
½ agurk
½ radicchio salat
Dressing
1 dl yoghurt naturel
1/6 tsk stødt spidskommen
½-1 frisk chili
Tilbehør
200 g brød eller fx ovnstegte kartofler
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er
fjernet.
Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, citronsaft, salt og Tandoori krydderi. Læg mørbraden i marinaden og sæt den i køleskabet mindst ½ time.
Tænd ovnen på 250 grader.
Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir. Steg den i ovnen ca. 10 minutter på
hver side i alt 20 minutter til centrum temperaturen er ca. 65 grader.
Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og skær den i
skrå skiver. Skær salaten i strimler. Rør dressingen sammen af yoghurt,
spidskommen og hakket chili. Smag den til med salt og dryp den over.
Skær mørbraden i skiver og fordel den på salaten.
Tips
- Du kan i stedet for skære mørbraden i fire bøffer. Så skal de stege i ovnen ca. 5 minutter på hver side, inden de anrettes på salaten.
- Kødet kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.
- Du kan også bruge Mørbrad Royal
Energifordeling
Nu hedder det grisemørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten):
Energi: 2202 kJ (524 kcal)
protein: 46 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 7 g
fedt: 10 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 479 kJ (114 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g