Indisk Tandoorimørbrad

Lækker Tandoori-krydret grisemørbrad med salat af agurk og radicchio. Serveres med brød eller ovnstegte kartofler til.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Indisk Tandoorimørbrad

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 300 g 
1 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
½ tsk salt
2 spsk Tandoori krydderi

Salat
½ agurk
½ radicchio salat 

Dressing
1 dl yoghurt naturel
1/6 tsk stødt spidskommen
½-1 frisk chili

Tilbehør

200 g brød eller fx ovnstegte kartofler

 

Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.

Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, citronsaft, salt og Tandoori krydderi. Læg mørbraden i marinaden og sæt den i køleskabet mindst ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader. Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir. Steg den i ovnen ca. 10 minutter på hver side i alt 20 minutter til centrum temperaturen er ca. 65 grader.

Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og skær den i skrå skiver. Skær salaten i strimler. Rør dressingen sammen af yoghurt, spidskommen og hakket chili. Smag den til med salt og dryp den over.

Skær mørbraden i skiver og fordel den på salaten.

Tips

  • Du kan i stedet for skære mørbraden i fire bøffer. Så skal de stege i ovnen ca. 5 minutter på hver side, inden de anrettes på salaten.
  • Kødet kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab. 
  • Du kan også bruge Mørbrad Royal

Energifordeling

Nu hedder det grisemørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 460 g af retten): 

Energi:  2202 kJ (524 kcal)

protein: 46 g

kulhydrat: 58 g

kostfibre: 7 g

fedt: 10 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 479 kJ (114 kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g