Indisk karry med æg

Indisk karry med æg

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

2 løg
½ spsk olie
1-2 fed hvidløg
2 tsk karry
evt. 1 tsk garam masala
2 dl kokosmælk, 18 % fedt
2 dl bouillon
2 spsk koncentreret tomatpuré
5-10 cm frisk ingefær
5 tørrede abrikoser
4 æg
2 tsk majsstivelse
Salt
Evt. frisk koriander eller persille og evt. lime


Tilbehør

4 dl ris – gerne naturris
400 g sukkerærter

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Hak løgene og svits dem i olie et par minutter. Kom finthakket hvidløg, karry og evt. garam masala i og svits det kort med. Tilsæt kokosmælk, bouillon, tomatkoncentrat og 1-2 spsk fintrevet ingefær. Skær abrikoserne i små tern og kom dem i.
Kog æggene og pil dem.
Lad retten koge ved svag varme ca. 10 minutter. Udrør majsstivelsen i ½ dl vand og rør det i. Kog det kort op. Kom æggene i og varm dem igennem 3-4 minutter. Smag til med salt.

Damp sukkerærterne.
Pynt retten med koriander og evt. limebåde.

Tips

  • I stedet for ris kan serveres pasta til.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 55%
Fedt 31%
2535 kJ – 605 kcal
Sund hverdagsmad