Indisk gryde til en regnvejrsdag

Indisk gryde til en regnvejrsdag

Af Betina Repstock | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Indisk gryde til en regnvejrsdag

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g skinkekød i tern, 2x2x2 cm
1 spsk olie
2 spsk karry, evt. madras karry
1 dåse kokosmælk 6-8%, 400 ml
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 dl vand
1 dl røde linser
2 fed hvidløg
½ bundt forårsløg
1 rød chili
1 squash, ca. 300 g
1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
Salt og peber

Tilbehør

2 dl ris, gerne fuldkorn
Evt. yoghurt naturel

Sådan gør du

Kog ris som anvist på pakken.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – olien skal være så varm at det ’siger lyde’ når kødet kommer i. Brun først halvdelen af skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand. Kog kødet 10 minutter under låg og tilsæt linser. Kog til kødet er mørt, ca. 15 minutter.

Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern på 2x2 cm. Hæld vand fra kikærter.

Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Tips

  • Du kan også servere retten med naanbrød.
  • Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spsk yoghurt naturel.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 41%
Fedt 28%
2450 kJ – 586 kcal