Indisk gryde med grønt og gris

Nem og spicy indisk-inspireret gryderet med linser, chili, grønt og gris.

Hele året | Hovedretter | Sund hverdagsmad


Indisk gryde med grønt og gris

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

600 g minuttern (skinketern), 2x2x2 cm
1 spsk olie
2 spsk karry, evt. madras karry
1 dåse kokosmælk 6-8%, 400 ml
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 dl røde linser
2 fed hvidløg
½ bundt forårsløg
1 rød chili
1 squash, ca. 300 g
1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
Salt
Peber

 

Tilbehør

2 dl ris, gerne fuldkorn
Evt. yoghurt natural

Sådan gør du

  1. Kog ris som anvist på pakken.
  2. Dup kødet med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme - olien skal være så varm, at det "siger lyde", når kødet kommer i. Brun først halvdelen af minutternene på alle sider. Det tager ca. 2 minutter i alt. Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt.
  3. Kom alle kødternene tilbage i gryden og tilsæt karry, rør et halvt minut. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og 1 dl vand. Tilsæt linser og lad retten simre under låg i 5-10 minutter.
  4. Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern 2x2 cm. Hæld vand fra kikærter.
  5. Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter. Smag til med salt og peber. 

Tips

  • Server evt. naanbrød til retten.
  • Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spiseske yoghurt natural.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 31%
Kulhydrat 41%
Fedt 28%
2450 kJ – 586 kcal