Det skal du bruge
4 personer
3 dl ris – gerne natur ris6 æg
1 lille romainesalat
1 mangofrugt
½ blomkål
1 agurk
2 spsk olie
1-2 lime
5-10 cm frisk ingefær
2 forårsløg
½ -1 rød chili
Salt
Evt. koriander
Tilbehør
4 æbler
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kog risen og afkøl den.
Kog æggene hårdkogte og pil dem.
Snit salaten og fordel den på et fad. Skræl mangoen og skær kødet i både. Del blomkålen i buketter. Skær agurken i små tern. Skær æggene i kvarte. Fordel ris,mangofrugt, blomkål, agurk og æg over salaten.
Pisk olie og 4 spsk limesaft sammen. Vend 2 spsk reven ingefær, snittet forårsløg og 1-2 tsk hakket chili i. Krydr med salt. Dryp det over salaten. Pynt evt. med koriander.
Tips
- Snittet frisk kokosnød eller lidt kokosmel, kan drysses over salaten.
- En rest kogt ris kan bruges i stedet for ny-kogt ris.
- Ægnudler eller glasnudler kan bruges i stedet for ris.