Italienske kødboller

Her får du en ret, der er nem at lave og med smæk på smagen. De italienske kødboller kan du ikke bare bruge til pasta med også i wraps og pitabrød.

Italienske kødboller

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød
5 g salt
1½ dl rasp
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 knsp peber
1 spsk pizzakrydderi
½ dl reven parmesanost
Evt. ½ dl vand hvis farsen er for tør
25 g smør


Tilbehør

  • 200 g fuldkornspasta
  • 30 g pesto eller tomatsauce

Ca. 1 time


Sådan gør du

Kødboller

  1. Rør kødet med salt.
  2. Tilsæt rasp, finthakket eller revet løg, finthakket hvidløg, æg, peber, pizzakrydderi og parmesanost.
  3. Rør 2 dl vand i lidt ad gangen.
  4. Steg først den ene portion kødboller.
  5. Kom halvdelen af smørret på en pande og lad det blive gyldent.
  6. Form farsen til ca. 36 kødboller med en dessertske og brun kødbollerne på hver side ved god varme.
  7. Skru ned til middel varme og lad kødbollerne stege færdig i ca. 5 minutter.
  8. Tør panden af med køkkenrulle og steg den anden portion.

Tilbehør

  1. Kog pastaen.
  2. Pasta blandes med pesto eller tomatsauce.

Tips

  • Kødbollerne smager også godt i et pitabrød sammen med salat.
  • Ønsker du mere grønt i retten kan du tilføje blancherede buketter af broccoli eller kogte ærter.
  • Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten) med 3-6 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 2134 kJ (508 kcal)

Protein: 41 g
Kulhydrat: 47 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 15 g


Næringsindhold pr. 100 g med 3-6 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 563 kJ (134 kcal)

Protein: 11 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g


Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 2436 kJ (580 kcal)

Protein: 38 g
Kulhydrat: 47 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 25 g


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 643 kJ (153 kcal)

Protein: 10 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 7 g


 

Sund hverdagsmad