Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød
5 g salt
1½ dl rasp
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 knsp peber
1 spsk pizzakrydderi
½ dl reven parmesanost
Evt. ½ dl vand hvis farsen er for tør
25 g smør
Tilbehør
- 200 g fuldkornspasta
- 30 g pesto eller tomatsauce
Ca. 1 time
Sådan gør du
Kødboller
- Rør kødet med salt.
- Tilsæt rasp, finthakket eller revet løg, finthakket hvidløg, æg, peber, pizzakrydderi og parmesanost.
- Rør 2 dl vand i lidt ad gangen.
- Steg først den ene portion kødboller.
- Kom halvdelen af smørret på en pande og lad det blive gyldent.
- Form farsen til ca. 36 kødboller med en dessertske og brun kødbollerne på hver side ved god varme.
- Skru ned til middel varme og lad kødbollerne stege færdig i ca. 5 minutter.
- Tør panden af med køkkenrulle og steg den anden portion.
Tilbehør
- Kog pastaen.
- Pasta blandes med pesto eller tomatsauce.
Tips
- Kødbollerne smager også godt i et pitabrød sammen med salat.
- Ønsker du mere grønt i retten kan du tilføje blancherede buketter af broccoli eller kogte ærter.
- Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten) med 3-6 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 2134 kJ (508 kcal)
Protein: 41 g
Kulhydrat: 47 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g med 3-6 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 563 kJ (134 kcal)
Protein: 11 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 2436 kJ (580 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 47 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 25 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød.:
Energi: 643 kJ (153 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 7 g