Indisk æggesalat med chili og lime

Indisk æggesalat med chili og lime

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

4 personer

3 dl ris – gerne natur ris
6 æg
1 lille romainesalat
1 mangofrugt
½ blomkål
1 agurk
2 spsk olie
1-2 lime
5-10 cm frisk ingefær
2 forårsløg
½ -1 rød chili
Salt
Evt. koriander

Tilbehør

4 æbler


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog risen og afkøl den.
Kog æggene hårdkogte og pil dem.
Snit salaten og fordel den på et fad. Skræl mangoen og skær kødet i både. Del blomkålen i buketter. Skær agurken i små tern. Skær æggene i kvarte. Fordel ris,mangofrugt, blomkål, agurk og æg over salaten.

Pisk olie og 4 spsk limesaft sammen. Vend 2 spsk reven ingefær, snittet forårsløg og 1-2 tsk hakket chili i. Krydr med salt. Dryp det over salaten. Pynt evt. med koriander.

Tips

  • Snittet frisk kokosnød eller lidt kokosmel, kan drysses over salaten.
  • En rest kogt ris kan bruges i stedet for ny-kogt ris.
  • Ægnudler eller glasnudler kan bruges i stedet for ris.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 15%
Kulhydrat 55%
Fedt 30%
2120 kJ – 510 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad