Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
½ knoldselleri, 500 g
6 banan skalotteløg, 120 g
200 g hyben i renset vægt, frosne kan også bruges eller 4 spsk hybensyltetøj
2 tsk salt og friskkværnet peber
400 g stegeflæsk uden svær
5 kviste timian
½ dl olivenolie
1 usprøjtet citron
Salt og friskkværnet peber
1 dl kombucha (fermenteret te - ikke alt for sød) eller hvedeøl
Tilbehør
- 4 skiver brød
- 2 spsk sennep
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Skræl selleri, skyl og skær ud i grove stykker.
- Pil skalotteløg, og del i halve på langs.
- Fjern stilk og blomst fra hyben, del i halve, og skrab kerner ud med en teske, skær hyben ud i mindre stykker.
- Kom selleri, hyben og skalotteløg i et ildfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber og vend det hele godt rundt.
- Læg skiver af stegeflæsk ovenpå, og drys med plukket timian, fintrevet skal og saft fra citron, olivenolie, og lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Hæld kombucha eller øl i fadet, og bag i 30-40 minutter til flæsk er helt sprødt og gyldent, og selleri, hyben og løg er blevet møre.
- Tag fadet ud, og server en god stor skefuld på en tallerken, så du får lidt af det hele.
- Server med brød og sennep.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 26%
Fedt 57%
2209 kJ – 528 kcal