Hverdagsmodellen til forår

Hverdagsmodellen til forår

Af Helle Brønnum Carlsen | Forår | Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

1 person

2 skive groft rugbrød 
1 sprødt salatblad (romer eller iceberg) 
2-4 skive spegepølse 
5-10 g smør 
35 g makrel i tomat (eller tilsvarende fed fisk, evt. i olie og citron frem for i tomat) 
1 lille skoleagurk (eller agurkeklods) 
3 jordbær 
2 melonbåde 
10-15 g chokolade

Sådan gør du

Læg det skyllede, tørduppede salatblad på den ene hele skive rugbrød, og læg tynde skiver af pølse over. Pak det i pvc-fri plastfilm eller smørrebrødspapir.
Smør den anden skive rugbrød med smør, klap den sammen og pak den på samme måde.
Makrellen kommes i en lille tætsluttende beholder. Hvis du er usikker på, hvor tæt den lukker, så kom en pose rundt om.
Skoleagurk og jordbær skylles, duppes tørre og pakkes hver for sig i lidt plastfilm. Melonen pakkes forsigtigt, så den ikke får stød. Læg et lille stykke ren chokolade ved. Mørk chokolade er sundest, så hvis dit barn kan lide det, så vælg mørk chokolade.

Tips

  • Brug gerne slagterens egen spegepølse, en økologisk eller tilsvarende. Ofte kan man vælge mellem lam, okse og svin, så man kan tilpasse det til egne normer.
  • Lav din egen pålægschokolade: Køb en god mørk chokolade med ca. 55-60 % kakaotørstof (ikke højere, det bliver for bittert). En god chokolade bruger kun kakaosmør som fedtstof og har kun ægte vanilje og ikke vanillin som smagsgiver. Smelt den over vandbad, til chokoladen er 45 grader. Sæt skålen i isbad, og afkøl chokoladen hurtigt, til den har samme temperatur som læberne. Smør chokoladen ud på bagepapir og lad den størkne let. Rids så passende stykker til at bruge i madpakken.
    Der findes intet som en rugbrødsmad med pålægschokolade og banan til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 2080 kJ (499 kcal)
Protein 13%
Kulhydrat 46%
Fedt 38%