Hverdagsforsikring - groft og godt

Hverdagsforsikring - groft og godt

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Brød og boller, Morgenmad | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

1 person

Fuldkornsbrød: 
250 g rugmel 
150 g hvedemel 
50 g bygmel 
25 g gær 
1 1/2 tsk salt 
1 tsk sukker 
1 spsk skummetmælk 
1 spsk olie 
3 1/2 dl vand

Tilbehør

3 skiver ost (25 gram) 
1 1/2 dl tykmælk 
1/2 appelsin (i fileter) 
1/2 dl optøede blåbær

Sådan gør du

Fuldkornsbrød (1 brød):
Rør alle ingredienser grundigt sammen på en røremaskine.
Hold noget af hvedemelet tilbage, og brug det til justering af konsistensen.
Brødet æltes, til det er helt glat. Hæver 1 time.
Slå dejen ned og form til et rundt, glat brød, der får et kryds på toppen.
Lad brødet hæve 30 min., og bag ved 190 grader i 35-40 min. midt i ovnen.

Rist to skiver fuldkornsbrød, og læg osten på. Hæld tykmælk i en lille skål, og læg fileter af appelsin og blåbær på.

Tips

Fødevarestyrelsen anbefaler, at frosne bær koges i et minut, før de spises (med mindre de får varmebehandling under tilberedningen). Derved sikrer man, at evt. virus er dræbt.
Friske bær skal bare skylles godt, inden de spises.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i én portion 1752 kJ (420 kcal)
Protein 19% 
Kulhydrat 50%
Fedt 28%