Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
1 person
Fuldkornsbrød:
250 g rugmel
150 g hvedemel
50 g bygmel
25 g gær
1 1/2 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk skummetmælk
1 spsk olie
3 1/2 dl vand
Tilbehør
3 skiver ost (25 gram)
1 1/2 dl tykmælk
1/2 appelsin (i fileter)
1/2 dl optøede blåbær
Sådan gør du
Fuldkornsbrød (1 brød):
Rør alle ingredienser grundigt sammen på en røremaskine.
Hold noget af hvedemelet tilbage, og brug det til justering af konsistensen.
Brødet æltes, til det er helt glat. Hæver 1 time.
Slå dejen ned og form til et rundt, glat brød, der får et kryds på toppen.
Lad brødet hæve 30 min., og bag ved 190 grader i 35-40 min. midt i ovnen.
Rist to skiver fuldkornsbrød, og læg osten på. Hæld tykmælk i en lille skål, og læg fileter af appelsin og blåbær på.
Tips
Fødevarestyrelsen anbefaler, at frosne bær koges i et minut, før de spises (med mindre de får varmebehandling under tilberedningen). Derved sikrer man, at evt. virus er dræbt.
Friske bær skal bare skylles godt, inden de spises.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold
Energiindhold i én portion 1752 kJ (420 kcal)
Protein 19%
Kulhydrat 50%
Fedt 28%