Hverdagmodellen til efterår

Hverdagmodellen til efterår

Af Helle Brønnum Carlsen | Efterår | Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

1 person

2 skive groft rugbrød 
20 g leverpostej 
5 g mayonnaise 
1-2 kogte, kolde kartofler 
2-3 stilke klippet purløg 
groft salt 
1-2 blommer 
2-3 buketter rå blomkål 
1 stykke rød peberfrugt (35 g) 
2-4 tørrede abrikoser (gerne økologiske, usvovlede)

Sådan gør du

Skær den ene skive rugbrød igennem (evt. skråt, da formen virker mere indbydende), smør med leverpostej, og klap sammen. Pak i pvc-fri plastfilm.
Skær den anden skive rugbrød igennem, og smør med mayonnaise. Læg skiver af kartoflerne på begge halvdele, drys med purløg og salt, og pak forsigtigt i plastfilm.
Når mayonnaisen ligger nederst, holder den på kartoflen og purløgen holdes frisk, når det er pakket.
Læg begge dele i en madkasse, og kom en skyllet blomme, rå, skyllede blomkålsbuketter og skiver af rød peber ved.
Pak abrikoserne for sig.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 1767 kJ (424 kcal) 
Protein 10%
Kulhydrat 63%
Fedt 21%