Hvedesalat med rimmet okse eller kalv

Hvedesalat med rimmet okse eller kalv

Af Thomas Castberg | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Hvedesalat med rimmet okse eller kalv

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

400 g steak af okse eller kalv, tyksteg eller filet 
 
1 spsk. rørsukker 
1 tsk. groft salt 
3 enebær, tørrede

Salat: 

200 g hvedekerner eller perlespelt 
2 danske æbler, gerne Discovery 
2 danske pærer, gerne Clara Friis eller grev Moltke 
1 citronbåd 
1 bundt purløg 
1 tsk smør 
150 g kantareller eller anden form for svampe

Dressing: 

2 tsk koldpresset rapsolie 
1 tsk grov sennep 
1 tsk honning 
1 spsk. æblecidereddike 
Salt og peber

Tilbehør

200 g groft brød

Sådan gør du

Knus rørsukker, groft salt og enebær i en morter. Kom det sammen med kødet i en platikpose. Fordel krydderierne godt på kødet, og lad det trække på køl i en time.

Kog hvedekerner som anvist på emballagen. (Perlespelt skal koge ca. 20 minutter med 1 spsk salt pr. liter vand). Hæld kogevandet fra og hæld koldt vand på. Hæld vandet fra når kernerne er afkølet.

Skær æbler og pærer i fine tynde skiver eller tern. Kom lidt citronsaft på, så de ikke bliver brune.

Hak purløget fint. Kom æbler, pærer og purløg i hvedekernerne.

Smelt smørret på en pande ved høj varme og lad det bruse af. Kom kantarellerne på, når det har bruset af, og steg dem i 3-4 minutter, uden at de bliver for mørke. Kom dem i salaten.

Bland olie, grov sennep, honning, æblecidereddike, salt og peber. Vend salaten rundt og smag den til med dressingen.

Varm olien på en pande ved høj varme og steg kødet 2 minutter på hver side. Det kan godt blive lidt sort, da der er sukker i krydderblandingen.

Skær kødet i strimler og kom det i salaten, vend rundt og server straks.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 57%
Fedt 21%
2614 kJ - 625 kcal