Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
400 g steak af okse eller kalv, tyksteg eller filet
1 spsk. rørsukker
1 tsk. groft salt
3 enebær, tørrede
Salat:
200 g hvedekerner eller perlespelt
2 danske æbler, gerne Discovery
2 danske pærer, gerne Clara Friis eller grev Moltke
1 citronbåd
1 bundt purløg
1 tsk smør
150 g kantareller eller anden form for svampe
Dressing:
2 tsk koldpresset rapsolie
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Tilbehør
200 g groft brød
Sådan gør du
Knus rørsukker, groft salt og enebær i en morter. Kom det sammen med kødet i en platikpose. Fordel krydderierne godt på kødet, og lad det trække på køl i en time.
Kog hvedekerner som anvist på emballagen. (Perlespelt skal koge ca. 20 minutter med 1 spsk salt pr. liter vand). Hæld kogevandet fra og hæld koldt vand på. Hæld vandet fra når kernerne er afkølet.
Skær æbler og pærer i fine tynde skiver eller tern. Kom lidt citronsaft på, så de ikke bliver brune.
Hak purløget fint. Kom æbler, pærer og purløg i hvedekernerne.
Smelt smørret på en pande ved høj varme og lad det bruse af. Kom kantarellerne på, når det har bruset af, og steg dem i 3-4 minutter, uden at de bliver for mørke. Kom dem i salaten.
Bland olie, grov sennep, honning, æblecidereddike, salt og peber. Vend salaten rundt og smag den til med dressingen.
Varm olien på en pande ved høj varme og steg kødet 2 minutter på hver side. Det kan godt blive lidt sort, da der er sukker i krydderblandingen.
Skær kødet i strimler og kom det i salaten, vend rundt og server straks.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 57%
Fedt 21%
2614 kJ - 625 kcal