Husmandskoteletter med stuvede grøntsager

Lækre panerede skiver af grisebryst med kogte kartofler og grøntsagsstuvning til.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Husmandskoteletter med stuvede grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4-8 skiver grisebryst, kogestykke, 1 cm tykke
1 æg
1-2 dl rasp
salt og peber
grisefedt eller olie til stegning

Stuvede grøntsager
600 g grøntsager efter eget valg
20 g smør
2 spsk mel




Tilbehør

1 kg kartofler

 

Sådan gør du

Kog kartoflerne

Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel. På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber. Vend skiverne først i ægget og dernæst i raspen. Lad smørret blive gyldent på en pande ved jævn varme. Brun skiverne ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 2 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Kog grøntsager i mindre stykker i 3 dl letsaltet vand til de er knap møre. Hæld grøntsagerne i en si. Hæld kogevandet tilbage i gryden. Rør blødt smør og mel sammen til en bolle. Kom den i grøntsagsvandet og lad den smelte ved svag varme uden omrøring. Rør saucen igennem og kog den et par minutter. Vend grøntsagerne i og smag til.


Tips

  • Krydr kødet med timian eller karry, inden det vendes i æg og rasp. 
  • En frossen grøntsagsblanding kan bruges til stuvningen.

Energifordeling

Nu hedder det bryst i skiver af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst i skiver af svinebryst fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. g af retten): 

Energi: 2338 kJ (557 kcal)

protein: 31 g 

kulhydrat: 64 g

kostfibre: 9 g

fedt: 18 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 434 kJ (103 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g