Tilberedningstid
Ca. 2¼ time
Det skal du bruge
6 personer
 1¼-1½ kg nakkefilet 
250 g champignon 
2 løg 
15 g smør 
2 spsk
rasp 
Salt
Peber 
Timian  
1 spsk mel 
2
dl bouillon
kødpinde eller kødsnor 
Kartofler
6
bagekartofler
Sauce
Ca. 5 dl stegesky fra stegen
Evt.
saucejævner
Salt
Peber
Kulør
Tilbehør
500 g broccoli
Hakket persille  
Sådan gør du
Husarsteg
- Skær kødet i 1-1½ cm tykke skiver, men ikke helt igennem. Stop ca. 1 cm før bunden.
 - Læg stegen i et ovnfast fad.
 - Skær bunden af champignonerne, skyl dem og skær dem i skiver.
 - Pil løget og skær det i små tern.
 - Varm fedtstoffet på en pande ved god varme, til det bliver gyldent.
 - Svits champignon og løg i smør på en pande.
 - Bland rasp i champignon og løg. Smag til med salt, peber og timian.
 - Fordel fyldet mellem kødskiverne.
 - Stik kødpinde igennem skiverne, eller snør stegen med kødsnor, for at holde på fyldet.
 - Kom mel i en si. Drys det over kødet.
 - Kom bouillon ved kødet i fadet.
 - Stil fadet midt i en kold ovn.
 - Tænd ovnen på 180 grader og lad husarstegen stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt.
 

Husarsteg som er snøret og klar til at stille i ovnen.
Kartofler
- Vask kartoflerne og sæt dem ved siden af husarstegen.
 - Bages ca. 1½ time afhængig af størrelsen.
 
Saucen
- Tag stegen over på et spækbræt.
 - Sæt en si i en skål.
 - Hæld stegeskyen fra bradepanden over i skålen.
 - Lad stegeskyen stå i 10 minutter.
 - Tag fedtet, der ligger i overfladen af stegeskyen væk med en ske, så der kun er skyen tilbage.
 - Hæld skyen i en gryde. Hvis der ikke er 5 dl sky, skal du hælde bouillon i gryden, til du har 5 dl.
 - Kog skyen og skru ned.
 - Hvis saucen er for tynd, jævnes med lidt saucejævner.
 - Kog saucen i 3 minutter, hvis der er kommer saucejævner i.
 - Smag til med salt, peber og kulør.
 
Tilbehør
- Skyl broccolien, og pluk den i små buketter.
 - Læg buketterne i en lille gryde og hæld 2 dl vand ved.
 - Når broccolien har kogt i 5 minutter, tages den op med en hulske.
 - Skyl persillen, hak det fint.
 - 
    Drys kartoflerne med
    persille ved servering.
 
Tips
- Mel kan udelades.
 - Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakkefilet fra svin.
 
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten): 
Energi: 4020 kJ (957 kcal)
Protein: 63 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 51 g, 
Næringsindhold pr. 100 g: 
Energi: 551 kJ (132 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g