Tilberedningstid
Ca. 2¼ time
Det skal du bruge
6 personer
1¼-1½ kg nakkefilet
250 g champignon
2 løg
15 g smør
2 spsk
rasp
Salt
Peber
Timian
1 spsk mel
2
dl bouillon
kødpinde eller kødsnor
Kartofler
6
bagekartofler
Sauce
Ca. 5 dl stegesky fra stegen
Evt.
saucejævner
Salt
Peber
Kulør
Tilbehør
500 g broccoli
Hakket persille
Sådan gør du
Husarsteg
- Skær kødet i 1-1½ cm tykke skiver, men ikke helt igennem. Stop ca. 1 cm før bunden.
- Læg stegen i et ovnfast fad.
- Skær bunden af champignonerne, skyl dem og skær dem i skiver.
- Pil løget og skær det i små tern.
- Varm fedtstoffet på en pande ved god varme, til det bliver gyldent.
- Svits champignon og løg i smør på en pande.
- Bland rasp i champignon og løg. Smag til med salt, peber og timian.
- Fordel fyldet mellem kødskiverne.
- Stik kødpinde igennem skiverne, eller snør stegen med kødsnor, for at holde på fyldet.
- Kom mel i en si. Drys det over kødet.
- Kom bouillon ved kødet i fadet.
- Stil fadet midt i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 180 grader og lad husarstegen stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt.
Husarsteg som er snøret og klar til at stille i ovnen.
Kartofler
- Vask kartoflerne og sæt dem ved siden af husarstegen.
- Bages ca. 1½ time afhængig af størrelsen.
Saucen
- Tag stegen over på et spækbræt.
- Sæt en si i en skål.
- Hæld stegeskyen fra bradepanden over i skålen.
- Lad stegeskyen stå i 10 minutter.
- Tag fedtet, der ligger i overfladen af stegeskyen væk med en ske, så der kun er skyen tilbage.
- Hæld skyen i en gryde. Hvis der ikke er 5 dl sky, skal du hælde bouillon i gryden, til du har 5 dl.
- Kog skyen og skru ned.
- Hvis saucen er for tynd, jævnes med lidt saucejævner.
- Kog saucen i 3 minutter, hvis der er kommer saucejævner i.
- Smag til med salt, peber og kulør.
Tilbehør
- Skyl broccolien, og pluk den i små buketter.
- Læg buketterne i en lille gryde og hæld 2 dl vand ved.
- Når broccolien har kogt i 5 minutter, tages den op med en hulske.
- Skyl persillen, hak det fint.
-
Drys kartoflerne med
persille ved servering.
Tips
- Mel kan udelades.
- Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakkefilet fra svin.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 4020 kJ (957 kcal)
Protein: 63 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 51 g,
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 551 kJ (132 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g