Husarsteg med bagekartofler og skysovs

Saftig og meget mør steg af grisekød med fyld af champignoner, løg og rasp. Stegen snøres sammen om fyldet, så herligheden åbenbares, når maden serveres. Skyen er skøn at bruge til sovs.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend


Tilberedningstid

Ca. 2¼ time

Det skal du bruge

6 personer

1¼-1½ kg nakkefilet
250 g champignon
2 løg
15 g smør
2 spsk rasp
Salt
Peber
Timian 
1 spsk mel
2 dl bouillon
kødpinde eller kødsnor

Kartofler
6 bagekartofler

Sauce
Ca. 5 dl stegesky fra stegen
Evt. saucejævner
Salt
Peber
Kulør

Tilbehør

500 g broccoli
Hakket persille 

Sådan gør du

 

Husarsteg

  1. Skær kødet i 1-1½ cm tykke skiver, men ikke helt igennem. Stop ca. 1 cm før bunden.
  2. Læg stegen i et ovnfast fad.
  3. Skær bunden af champignonerne, skyl dem og skær dem i skiver.
  4. Pil løget og skær det i små tern.
  5. Varm fedtstoffet på en pande ved god varme, til det bliver gyldent.
  6. Svits champignon og løg i smør på en pande.
  7. Bland rasp i champignon og løg. Smag til med salt, peber og timian.
  8. Fordel fyldet mellem kødskiverne.
  9. Stik kødpinde igennem skiverne, eller snør stegen med kødsnor, for at holde på fyldet.
  10. Kom mel i en si. Drys det over kødet.
  11. Kom bouillon ved kødet i fadet.
  12. Stil fadet midt i en kold ovn.
  13. Tænd ovnen på 180 grader og lad husarstegen stå i ca. 2 timer, til den er gennemstegt.

Husarsteg som er snøret
Husarsteg som er snøret og klar til at stille i ovnen.

Kartofler

  1. Vask kartoflerne og sæt dem ved siden af husarstegen.
  2. Bages ca. 1½ time afhængig af størrelsen.

Saucen

  1. Tag stegen over på et spækbræt.
  2. Sæt en si i en skål.
  3. Hæld stegeskyen fra bradepanden over i skålen.
  4. Lad stegeskyen stå i 10 minutter.
  5. Tag fedtet, der ligger i overfladen af stegeskyen væk med en ske, så der kun er skyen tilbage.
  6. Hæld skyen i en gryde. Hvis der ikke er 5 dl sky, skal du hælde bouillon i gryden, til du har 5 dl.
  7. Kog skyen og skru ned.
  8. Hvis saucen er for tynd, jævnes med lidt saucejævner.
  9. Kog saucen i 3 minutter, hvis der er kommer saucejævner i.
  10. Smag til med salt, peber og kulør.

Tilbehør

  1. Skyl broccolien, og pluk den i små buketter.
  2. Læg buketterne i en lille gryde og hæld 2 dl vand ved.
  3. Når broccolien har kogt i 5 minutter, tages den op med en hulske.
  4. Skyl persillen, hak det fint.
  5. Drys kartoflerne med persille ved servering.

Tips

  • Mel kan udelades.
  • Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakkefilet fra svin.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 4020 kJ (957 kcal)

Protein: 63 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 51 g,


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 551 kJ (132 kcal)

Protein: 7 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g