Hummus med pølse

Hummus med pølse

Af Jan Hurtigkarl og Bo Bech | Hele året | Hovedretter, Frokost, Buffet | Gæster


Hummus med pølse

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

15-20 personer

Hummus
2 dl kikærter
5-7 fed (35 g) hvidløg
125 g tahin
2 citroner
Salt og peber
Spidskommen
1-2 dl olivenolie
Tørret chili
1 skive pølse pr. person

Spidskommen-olie
1 tsk spidskommen
1 dl olivenolie

Sådan gør du

  1. Kikærter lægges i blød i rigeligt vand natten over i køleskabet. Hæld vandet fra. Pil hvidløgene og kog dem sammen med kikærterne i vand i ca. 45 minutter under låg. Tag en kikært op og prøv, om den kan mases mellem fingrene, så er de kogt nok.
  2. Gem 2 dl kogevand i en skål eller lignende og hæld resten af vandet fra. Kom kikærter, udkogt hvidløg, tahin, saft af en citron og olie i blenderen.
  3. Justér konsistensen med kogevand og olie. Smag til med mere citronsaft, salt peber og spidskommen.
  4. Spidskommen-olien blandes.
  5. Ved servering hældes en lille portion hummus i en skål. Spidskommen-olien hældes omkring, og hummussen kan drysses med lidt tørret chili.
  6. Pølsen rulles og serveres.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Beregningen er under udarbejdelse