Honningglaseret revelsben med æble- squashblanding

Lækkert smørrebrød med glaseret revelsben, toppet med stegte squash, søde æbler og knasende hasselnødder. Squash, æbler og hasselnødder er perfekte, grønne smagsoptimerende tilbehør til grisekød. En stærk version af sennep på brødet giver retten lidt kant. Nyd dette højt belagte smørrebrød.

Af Inge Lotz | Hovedretter


Tilberedningstid

Ca. 2 timer, heraf arbejdstid ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 kg revelsben

1 tsk salt

peber

Glasering

2 spsk frisk citronmelisse, hakket

1½ spsk honning

1½ spsk dijonsennep

Æble- squashblanding

2 squash, 500 g

½ spidskål, ca. 400 g

2 - 3 røde æbler, 300 g

½ spsk olie

40 g hasselnøddeflager

3 spsk frisk citronmelisse, hakket

1 tsk salt

1 knivspids peber

Tilbehør

4 skiver fuldkornsrugbrød
4 tsk sennep

 

Sådan gør du

Glasering

  • Hak citronmelissen med en kniv, og bland alle ingredienserne til glasering.

Kødet

  • Rids evt. hinden midt ned på benene på bagsiden af revelsben, så de er lettere at fjerne når kødet er stegt. 
  • Læg revelsben på en rist i en lille bradepande med forsiden/fedtlaget opad og drys med salt og peber. 
  • Hæld 4 dl vand ved og stil fadet i en kold ovn på nederste ribbe. 
  • Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege i ca. 1 time. 
  • Fordel glaseringen på overfladen af kødet.
  • Fortsæt stegning ca. ¾ time mere.
  • Skru ned for temperaturen, hvis glaseringen bliver for mørk. 
  • Skær kødet i skiver mellem benene. 
  • Fjern evt. benene før kødet skæres i skiver.

Æble-, spidskål- squashblanding

  • Skyl frugt og grønt.
  • Flæk squashene to gange på langs og skær dem i skiver, så der dannes trekanter. 
  • Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tynde både. 
  • Snit spidskål fint.
  • Varm olien op på en pande og rist squash og nøddeflager let i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt spidskål. 
  • Tilsæt æblerne og lad dem stege med i et par minutter. 
  • Bland hakket citronmelisse i tilbehøret. 
  • Smag evt. til med salt og peber.

Tilbehør

  • Servér rugbrød smurt med sennep til.

Tips

  • Du kan evt. tilberede 2 kg revelsben og bruge resten en anden dag.
  • Se vores lækre opskrift på grillet tværreb.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 621 g af retten):
Energi: 3950 kJ (940 kcal)
Protein:  46 g
Kulhydrat: 43 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 64 g


Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 631 kJ (150 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 10 g