Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
6 personer
Dej:
150 g smør
150 g mel
1 spsk mælk
1 spsk sukker
Fyld:
125 g sukker
2 spsk kartoffelmel
1 bundt rababer - ca. 500 g
Tilbehør
En kvart liter piskefløde, græsk yoghurt eller cremefraiche.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør en tærteform med lidt smør.
- Skær resten af smørret i små stykker og kom det i en skål med mel, mælk og 1 spsk sukker.
- Brug hænderne til at samle ingredienserne til en mørdej.
- Tag ca. en fjerdedel af dejen fra til pynt.
- Kom mel på fingrene og mas dejen ud bund og kanter af tærteformen.
- Skær rabarberne i små stykker og vend dem med sukker og kartoffelmel. Hæld dem ud i tærtebunden.
- Put mel på fingrene og tril den sidste del af dejen til en pølse. Tryk den flad og form dem som et hjerte på tærten.
- Har du mere dej, så smuldr det over tærten.
- Bag nederst i ovnen en halv time.
- Server lun med iskold, letpisket flødeskum, græsk yoghurt eller creme fraiche.
Tips
- Du kan erstatte rabarber med andre bær - prøv f.eks. med stikkelsbær.
- Prøv en variant, hvor du mixer forskellige bær, det smager godt og ser superflot ud!
Energifordeling