Hjertetærte med rabarber

Hjertetærte med rabarber

Af Anne Mette Ehlers | Forår, Sommer | Desserter, Kager | Gæster, Weekend, Fest


Hjertetærte med rabarber

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer

Dej:
150 g smør
150 g mel
1 spsk mælk
1 spsk sukker

Fyld:
125 g sukker
2 spsk kartoffelmel
1 bundt rababer - ca. 500 g

 

Tilbehør

En kvart liter piskefløde, græsk yoghurt eller cremefraiche.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Smør en tærteform med lidt smør.
  3. Skær resten af smørret i små stykker og kom det i en skål med mel, mælk og 1 spsk sukker.
  4. Brug hænderne til at samle ingredienserne til en mørdej.
  5. Tag ca. en fjerdedel af dejen fra til pynt.
  6. Kom mel på fingrene og mas dejen ud bund og kanter af tærteformen.
  7. Skær rabarberne i små stykker og vend dem med sukker og kartoffelmel. Hæld dem ud i tærtebunden.
  8. Put mel på fingrene og tril den sidste del af dejen til en pølse. Tryk den flad og form dem som et hjerte på tærten.
  9. Har du mere dej, så smuldr det over tærten.
  10. Bag nederst i ovnen en halv time.
  11. Server lun med iskold, letpisket flødeskum, græsk yoghurt eller creme fraiche.

Tips

  • Du kan erstatte rabarber med andre bær - prøv f.eks. med stikkelsbær.
  • Prøv en variant, hvor du mixer forskellige bær, det smager godt og ser superflot ud!

Energifordeling