Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
3 grisehjerter
1 spsk olie
salt og peber
250 g miniløg eller skalotteløg
10 g smør eller margarine
1-2 stk sukker
4 spsk vineddike
4 spsk soyasauce
1½ spsk saucejævner
4 tomater
Persille-ris
3 dl ris
2 forårsløg eller 1 porre
½ spsk olie
1 bundt persille
Sådan gør du
Læg et snit i hjerterne, så skillevæggen gennemskæres. Skyl dem
godt, og skær årestammer og sener væk. Skær kødet i 2 cm tykke strimler. Dup
dem tørre med køkkenrulle, og brun dem ad to gange i ½ spsk olie i en
gryde. Hæld 5 dl vand ved, og tilsæt salt og peber. Kog under låg i ca. 30
minutter.
Giv løgene et opkog i vand og pil
dem. Brun dem i smør i en gryde. Drys sukker på, og lad det karamellisere.
Hæld vineddike og soya i gryden, og lad det koge ned til det halve. Tilsæt
hjertestrimler med suppe, og kog i 5 minutter. Rør saucejævningen i, og kog
saucen igennem. Skær tomaterne i 4-6 både, og giv dem et opkog i retten. Smag
til med salt, peber og evt. sukker før servering.
Kog risene i 6 dl vand med 1 tsk salt. Skær forårsløg eller porre i skrå skiver. Svits dem i olie. Rør risene i
sammen med den skyllede og hakkede persille.
Energifordeling
Nu hedder det grisehjerte. Før hed udskæringen svinehjerte.
Næringsindhold pr. person (ca. 490 g af retten):
Energi: 2608 kJ (621 kcal)
protein: 45 g
kulhydrat: 64 g
kostfibre: 6 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 529 kJ (126 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 72 g