Hjerteragout i soja-vinaigre

Velsmagende og sund hverdagsmad med grisehjerter. Serveres med ris til.

Af Inge Lotz | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

3 grisehjerter 
1 spsk olie
salt og peber
250 g miniløg eller skalotteløg
10 g smør eller margarine
1-2 stk sukker
4 spsk vineddike
4 spsk soyasauce
1½ spsk saucejævner
4 tomater

Persille-ris
3 dl ris
2 forårsløg eller 1 porre
½ spsk olie
1 bundt persille

Sådan gør du

Læg et snit i hjerterne, så skillevæggen gennemskæres. Skyl dem godt, og skær årestammer og sener væk. Skær kødet i 2 cm tykke strimler. Dup dem tørre med køkkenrulle, og brun dem ad to gange i ½ spsk olie i en gryde. Hæld 5 dl vand ved, og tilsæt salt og peber. Kog under låg i ca. 30 minutter.

Giv løgene et opkog i vand og pil dem. Brun dem i smør i en gryde. Drys sukker på, og lad det karamellisere. Hæld vineddike og soya i gryden, og lad det koge ned til det halve. Tilsæt hjertestrimler med suppe, og kog i 5 minutter. Rør saucejævningen i, og kog saucen igennem. Skær tomaterne i 4-6 både, og giv dem et opkog i retten. Smag til med salt, peber og evt. sukker før servering.

Kog risene i 6 dl vand med 1 tsk salt. Skær forårsløg eller porre i skrå skiver. Svits dem i olie. Rør risene i sammen med den skyllede og hakkede persille.

Energifordeling

Nu hedder det grisehjerte. Før hed udskæringen svinehjerte.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 490 g af retten): 

Energi: 2608 kJ (621 kcal)

protein: 45 g

kulhydrat: 64 g

kostfibre: 6 g

fedt: 19 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 529 kJ (126 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 1 g

fedt: 72 g