Det skal du bruge
4 personer
3 svinehjertersalt og peber
1 bundt persille
kødnåle
1 løg
15 g smør eller margarine
1 laurbærblad
1 1/2 dl vand
1 dl fløde 13%
1 1/2-2 spsk saucejævner
evt. kulør
Grov grøntsagspuré
1 kg melede kartofler, evt. bagekartofler
1/4 rodselleri, ca. 300 g
2 gulerødder, ca. 200 g
1 persillerod eller pastinak, ca. 150 g
2 mellemstore løg
20 g smør
salt og peber
Ca. 1½ time
Sådan gør du
Åbn hjerterne og skær årestammerne væk. Skyl hjerterne rene og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr hjerterne indvendigt med salt og peber og fyld dem med persille. Gem resten af persillen. Luk med kødnåle. Hak løget. Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hjerterne på alle sider 4-5 minutter i alt.Tilsæt salt, peber, løg, laurbærblad og vand. Lad hjerterne stege under låg i 50-60 minutter, til de er møre. Vend dem af og til.
Tag laurbærbladet og hjerterne op og hold hjerterne varme.
Pisk fløde og saucejævner i saucen og kog den igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Skær løgene i skiver og grøntsagerne i mindre stykker og kog dem møre i ca. 40 minutter. Gem ca. 3 dl vand og hæld resten fra. Mos grøntsagerne med en kartoffelmoser og rør vandet i, til konsistensen er passende. Rør smørret i og smag til med salt og peber.
Hak resten af persillen og drys den over.
Tips
- Hjerterne kan også fyldes med æbler og svesker.