Hjerter i brand


Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

1 kalvehjerte eller 500 g tynde skiver kalvehjerte

1 rosmarinkvist
½ citron
1 tsk salt
½ tsk peber
2 spsk olie

Chilisalsa
2 røde chilier
2 tomater, 200 g
1 lille fed hvidløg
1 bundt persille
4 flad-hvedebrød, 240 g

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Rens hjertet for grove sener og blod. Skyl derefter hjertet under koldt vand.
  2. Dup hjertet tørt med køkkenrulle og skær det i ½ cm tynde skiver.
  3. Skyl rosmarin og hak bladene. Vask citronen og riv skallen fint.
  4. Bland rosmarin, citronskal, salt, peber og olie i en skål og mariner kødet heri i mindst ½ time.
  5. Skyl chili og tomater og hak dem fint. Pil hvidløg og hak det fint. Skyl persille og hak det fint. Bland det hele og smag til med salt og peber.
  6. Varm en pande ved høj varme og steg hjerteskiverne ca. 1 minut på hver side, de skal være svagt rosa indeni, så er de mest saftige og velsmagende.
  7. Skiverne kan også trækkes på grillspyd og grilles.
  8. Rist brødene på panden, del dem i kvarte og server straks med hjerter og tomatsalsa.

Tips

  • Retten kan også serveres med ristet grovtoastbrød.
  • Kalvehjerte fås også skiveskåret, men skiverne er ofte tykkere og skal derfor stege længere: 1 cm tykke, 2 minutter på hver side.
  • Vil man ikke have salsaen så stærk, kan man skrabe kernerne ud under rindende vand og så kun bruge det røde ”kød”.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 32%
Fedt 36%
1695 kJ – 405 kcal
Sund hverdagsmad