Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 kalvehjerte eller 500 g tynde skiver kalvehjerte
1 rosmarinkvist
½ citron
1 tsk salt
½ tsk peber
2 spsk olie
Chilisalsa
2 røde chilier
2 tomater, 200 g
1 lille fed hvidløg
1 bundt persille
4 flad-hvedebrød, 240 g
Sådan gør du
- Rens hjertet for grove sener og blod. Skyl derefter hjertet under koldt vand.
- Dup hjertet tørt med køkkenrulle og skær det i ½ cm tynde skiver.
- Skyl rosmarin og hak bladene. Vask citronen og riv skallen fint.
- Bland rosmarin, citronskal, salt, peber og olie i en skål og mariner kødet heri i mindst ½ time.
- Skyl chili og tomater og hak dem fint. Pil hvidløg og hak det fint. Skyl persille og hak det fint. Bland det hele og smag til med salt og peber.
- Varm en pande ved høj varme og steg hjerteskiverne ca. 1 minut på hver side, de skal være svagt rosa indeni, så er de mest saftige og velsmagende.
- Skiverne kan også trækkes på grillspyd og grilles.
- Rist brødene på panden, del dem i kvarte og server straks med hjerter og tomatsalsa.
Tips
- Retten kan også serveres med ristet grovtoastbrød.
- Kalvehjerte fås også skiveskåret, men skiverne er ofte tykkere og skal derfor stege længere: 1 cm tykke, 2 minutter på hver side.
- Vil man ikke have salsaen så stærk, kan man skrabe kernerne ud under rindende vand og så kun bruge det røde ”kød”.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 32%
Fedt 36%
1695 kJ – 405 kcal