Hjerte-bolo med pasta og revet ost


Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

600 g kalvehjerte (hakket vægt)
2 spsk olivenolie
1 dl frisk æblecider
100 g gulerod
100 g markchampignon
1 løg
1 fed hvidløg
5 kviste frisk timian
2 dåser flåede tomater
Salt og friskkværnet peber

125 g frisk eller 60 g tørret pasta

50 g revet fast ost, fx ravost eller vesterhavsost
Evt. persille eller basilikum til pynt

Ca. 1 time og 45 minutter


Sådan gør du

Varm en gryde med 1 spsk olie og kom halvdelen af det hakkede kalvehjerte i.
Lad det brune i 4-5 min. til det har fået en flot farve. Hæld i tallerken.
Gentag med anden halvdel og saml kødet i gryden.
Ordn alle grøntsagerne, hak løg, hvidløg og champignon helt fint.
Kom det op i gryden og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt cider og lad det koge lidt ind i kødet.
Riv gulerod og hak timian og kom det i gryden.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Blend tomaterne, så du får en helt glat tomatsovs, og kom i gryden, bring i kog og lad det hele koge ca. 1 time på lavt blus under låg.
Husk at røre i kødsovsen engang imellem.
Tjek efter ½ time om kødsovsen skal koge uden låg den sidste ½ time, hvis saucen ønskes tyknet.
Smag til.

Kog pasta til al dente og server med kødsovs og revet ost på toppen.

Pynt eventuelt med finthakket persille eller basilikum.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 27 %
Kulhydrat 47%
Fedt 26%
2152 kJ – 512 kcal
Sund hverdagsmad