Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
30 g gule rosiner eller sultaner
1 spsk tætpakket med friske spearmint- eller pebermynteblade
125 g modne hindbær eller frosne hindbær
Ca. 1 tsk rosenvand
3½ dl mager yoghurt
½ dl iskoldt vand
2-6 isterninger
Giver ca. 6 dl
Sådan gør du
- Start med at lægge rosinerne i blød i vandet (½ dl). Lad dem trække i 10 minutter.
- Imens kommes resten af ingredienserne op i en blender.
- Tilsæt rosiner og rosinvandet og blend, indtil lassien har en ensartet tekstur.
- Nydes med det samme.
Tips
- Man sagtens bruge modne eller frosne jordbær, hvis hindbærrene er forsvundet eller svære at få fat i.
- Rosenvandet giver lassien en charmerende og amourøs duft og gør oplevelsen yderst eksotisk.
- Rosenvand fås i helsekost- og specialbutikker.
- Vil man spare tid, så læg rosinerne i blød dagen før, i køleskabet.
- Ønsker du en mindre syrlig og mere sød lassi, erstattes lidt af yoghurten med en tilsvarende mængde mælk.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 59%
Fedt 20%
701 kJ – 167 kcal