Hindbær-rosen lassi

Prøv denne lækre og friske lassi med rosenvand. Rosenvandet giver lassien en amourøs duft og gør oplevelsen yderst eksotisk. Lassien er hurtig og nem at lave! Velbekomme!

Af Kille Enna | Hele året, Sommer | Desserter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Hindbær-rosen lassi

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

2 personer

30 g gule rosiner eller sultaner
1 spsk tætpakket med friske spearmint- eller pebermynteblade
125 g modne hindbær eller frosne hindbær
Ca. 1 tsk rosenvand
3½ dl mager yoghurt
½ dl iskoldt vand
2-6 isterninger

Giver ca. 6 dl

Sådan gør du

  1. Start med at lægge rosinerne i blød i vandet (½ dl). Lad dem trække i 10 minutter.
  2. Imens kommes resten af ingredienserne op i en blender.
  3. Tilsæt rosiner og rosinvandet og blend, indtil lassien har en ensartet tekstur.
  4. Nydes med det samme.

Tips

  • Man sagtens bruge modne eller frosne jordbær, hvis hindbærrene er forsvundet eller svære at få fat i.
  • Rosenvandet giver lassien en charmerende og amourøs duft og gør oplevelsen yderst eksotisk.
  • Rosenvand fås i helsekost- og specialbutikker.
  • Vil man spare tid, så læg rosinerne i blød dagen før, i køleskabet.
  • Ønsker du en mindre syrlig og mere sød lassi, erstattes lidt af yoghurten med en tilsvarende mængde mælk.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20% 
Kulhydrat 59%  
Fedt 20% 
701 kJ – 167 kcal