Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4-5 personer
1 okseculotte, ca. 1,2 kg
400 g selleri
400 g kålrabi eller pastinak
400 g gulerødder
250 g bagekartofler
6 æbler
1 dl æblecidereddike
2 spsk honning
Sådan gør du
Rids fedtlaget på culotten. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Læg kødet på en kold pande, først med fedtsiden nedad og brun på begge sider.
Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet. Steg culotten ved 160° til centrumtemperaturen er 58°-60° (30-40 min.).
Rens selleri, kålrabi, gulerødder og kartofler. Skær dem i stykker på 3x3 cm. Kom det hele op i en gryde, hæld vand på til det dækker, og kog til det er kogt HELT ud.
Skær æblerne i fire eller otte stykker alt efter størrelse. Fjern kernehusene.
Varm en pande ved god varme og steg æblerne i 4 minutter. Tilsæt eddike og honning og kog ved god varme til det bliver til sirup omkring æblerne.
Når alle rodfrugterne er kogt helt ud, hældes vandet fra. Lad dem dampe et par minutter.
Pisk med piskeris, til det er en grov mos. Smag til med salt og peber.
(Hvis man er til luksusudgaven, kan man jo også komme lidt smør i mosen, men det står for egen regning).
Server som på billedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 30%
Kulhydrat: 25%
Fedt: 45%
3076 kJ = 736 kcal