Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 herregårdskoteletter uden fedtkant, ca. 250 g pr. stk.
Salt og peber
Svampefyld
150 g svampe, fx champignon
1 tsk olie
½ bundt persille, evt. kruspersille
20 g friskost naturel 25%
Grillet grønt
½ bundt forårsløg
1 squash, ca. 300 g
2 blommer
1 kvist timian
Tilbehør
100 g groft brød
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad det stå i minimum 15 minutter (se tip).
Skyl champignon fri for jord, dup dem tørre på køkkenrulle og hak fint.
Varm olien på en pande ved god varme. Kom svampene på panden og rist dem, til de bliver brune. Tag dem af panden og afkøl.
Skyl forårsløg, squash og blommer. Skær squashen i fire skiver. Skær rod og top af forårsløg. Halvér blommer og fjern sten. Skyl og hak timian.
Krydr squash, blommer og forårsløg med salt, peber og timian.
Tænd grillen.
Skyl persille og hak fint. Rør flødeost med svampe og persille og smag til med salt og peber.
Skær en lomme i hver kotelet og fyld med champignon-creme. Luk hullet med en kødnål eller tandstik.
Gril koteletterne ca. 7 minutter på hver side – ca. 15 minutter i alt. Løft risten eller skru ned for varmenden sidste halvdel af tiden.
Grill grøntsagerne og lun brød på grillen.
Tips
- Du kan gnubbe brødet med et pillet hvidløg inden du luner det, hvis du gerne vil have hvidløgsbrød.
- Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5 % fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.
Energifordeling
Nu hedder det herregårdskotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen skaftkotelet af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 605 g af retten):
Energi: 2398 kJ (571 kcal)
protein: 61 g
kulhydrat: 35 g
kostfibre: 8 g
fedt: 19 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 396 kJ (94 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g