Herregårdskoteletter med stuvede sølvbeder og frisk pasta

Skønne herregårdskoteletter som i denne opskrift serveres med pasta, der er vendt i sølvbede-stuvningen.

Af Jesper Paustian | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skaftkoteletter med stuvede sølvbeder og frisk pasta

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk, 3-4 cm tykke 
2 knivspidse fint salt
Peber
2 tsk smør

Stuvede sølvbeder
3 skalotteløg, ca. 100 g
2 fed hvidløg
Ca. 200 g sølvbeder
2 skiver bacon, 30 g
20 g parmesan
1½ dl madlavningsfløde, 8 %
1 knivspids cayennepeber
Peber
Muskatnød eller stødt muskat

Tilbehør

150 g pasta, gerne fuldkorn

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad dem stå minimum 15 minutter (se tip). Varm smør på en pande ved god varme, smørret skal bruse af og være gyldent. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.

Pil løg og hvidløg og hak det fint. Vask sølvbederne grundigt. Skær stokkene fra og skær dem i små tern. Skær bladene i stimler. Skær bacon i fine tern og riv parmesanosten.
Rist bacon sprødt på en pande ved god varme. Tilsæt stokke og blade fra sølvbeder, løg og hvidløg. Tilsæt fløde og kog ved god varme, til halvdelen af væsken er tilbage. Tilsæt parmesanosten og rør til stuvningen er tyk. Smag til med cayennepeber, salt, peber og revet muskat.

Kog pastaen som anvist på pakken.

Vend pasta og sølvbedecremen sammen og smag til med salt og peber.

Tips

  • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

Energifordeling

Nu hedder det herregårdskotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen skaftkotelet af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 830 g af retten): 

Energi: 3961 kJ (943 kcal)

protein: 74 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 11 g

fedt: 42 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 477 kJ (114 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g