Herregårdskoteletter med radiser og mormorsalat

Lækre marinerede herregårdskoteletter som serveres med kartofler, syltede radiser og mormorsalat.

Af Mikkel Karstad | Forår, Efterår | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Herregårdskoteletter med radiser og mormorsalat

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 herregårdskoteletter (skaftkoteletter), ca. 250 g pr. stk., 3-4 cm tykke
2 spsk hyldeblomstsaft
2 spsk æbleeddike
½ tsk salt
Peber
2 tsk olie

Mormorsalat
½ dl piskefløde, 38%
½ dl kærnemælk
2 spsk sukker
2 spsk æbleeddike
2 stk hjertesalat
½ bundt kørvel

Syltede radiser
20 radiser
½ dl æbleeddike
1 spsk honning, fx akaciehonning

Tilbehør

  • 600 g små kartofler

Sådan gør du

Vend koteletter med hyldeblomstsaft, eddike, salt og peber og mariner i 15 minutter.

Skyl kartofler fri for jord og kog i letsaltet vand.

Kom fløde, kærnemælk, sukker, eddike og peber i en skål og rør det godt sammen. Smag til med salt. Lad dressingen trække i 5-10 minutter på køkkenbordet, til den tykner lidt.

Del salat i hele blade, skyl og lad dem dryppe grundigt af i en sigte. Skyl og hak kørvel. Del salaten i lidt mindre stykker, vend med dressing og drys med kørvel.

Grill koteletterne eller steg dem på en meget varm grillpande ca. 7 minutter på hver side – et kvarters tid i alt. Løft risten eller skru ned for varmen sidste halvdel af tiden.

Skyl radiser og skær roden af. Skær det meste af toppen fra, men lad de pæneste blade sidde på. Halver radiser og kog i en gryde med eddike, honning, salt og peber i 1-2 minutter.

Servér koteletter med kartofler, lune radisser og mormorsalat. Drys evt. med skyllet og hakket kørvel.

Tips

  • Du kan også stege herregårdskoteletterne på en almindelig pande: Varm 2 tsk olie på en pande ved høj varme. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg i 15-20 minutter, afhængig af tykkelsen. Vend kødet jævnligt. Kødet er færdigstegt, når det ikke er rødt ved benet.

Energifordeling

Nu hedder det herregårdskoteletter af gris. Før hed udskæringen skaftkoteletter af svinekød. 

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 585 g af retten): 

Energi: 2940 kJ (703 kcal)

Protein: 55 g

Kulhydrat: 38 g

Kostfibre: 4 g

Fedt: 35 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 502 kJ (120 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 6 g