Tilberedningstid
Ca. 4½ time heraf 1 times arbejdstid
Det skal du bruge
10 personer
1 hel skinke af gris udbenet og bundet op (der skal bruges 1,5 kg rent kød i retten. Resten kan fx bruges til pålæg)
2 spsk enebær
4 spsk salt
2 spsk sukker
1 l hvidvin
200 g vadouvan
1 l drænet yoghurt 10 %
2 blomkål
20 g smør
200 g perlebyg eller andet korn (kan erstattes med ris)
Sådan gør du
Du kan salte skinken natten over og stege den dagen inden servering.
Rids skindet og gnid skinken med salt, sukker og knuste enebær.
Steg skinken i en dyb gastrobakke ved 170 grader i 1 time, skru derefter ned til 140 grader og steg videre i tre timer.
Dryp løbende med hvidvin under stegning, så der hele tiden er væde ved kødet.
Skær kødet i grove tern og vend det sammen med vadouvan.
Steg kødet på en stor pande, så det karamelliserer og bliver gyldent.
Tag panden af varmen og tilsæt 1 l drænet yoghurt.
Lad det simre forsigtigt i 5-10 min og smag til med salt og mere vadouvan om nødvendigt.
Skær bladene fra blomkålene.
Gnid de hele blomkålshoveder med smør og bag dem i ovnen ved 170 grader i 40 minutter, så de bliver gyldne på toppen.
Skær blomkålen i store stykker.
Kog perlebyg efter instruktion på pakken.
Anret det hele i en dyb tallerken, eller elementerne hver for sig hvis det serveres til mange.
Tips
- Rester eller ekstra stege er meget velegnet som pålæg
Energifordeling
Ikke beregnet