Det skal du bruge
6 personer
1½ kg kalvefiletSalt og peber
1 kg små nye kartofler
Dressing
2 spsk olivenolie
1½ spsk eddike
½ tsk salt
Lidt peber
1 tsk sennep
1 spsk frisk estragon
2 bundter asparges, 350 g
12 forårsløg, 300 g
18 små gulerødder, 600 g
Kryddersmør
75 g blødt smør
1 spsk frisk estragon
1-2 tsk bearnaiseessens
Ca. 1 time 30 minutter
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.Varm en pande ved kraftig varme og brun stegen, start med fedtsiden nedad.
Vend og brun den anden side 6- 8 minutter i alt til stegen er blevet gylden.
Læg kødet i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer i stegen.
Sæt fadet i ovnen og tænd på 130 grader varmluft.
Stegen er rosa, når termometret viser 60 grader.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil dem og hold dem varme.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
Skyl grøntsagerne og gør dem i stand.
Damp dem i let saltet vand 3-5 minutter til de er netop møre.
Hæld vandet fra og vend de lune grøntsager i dressingen.
Skyl og hak estragon og persille og rør det i smørret sammen med bearnaiseessens. Smag til med salt og peber.
Tips
- Om vinteren er ovnbagte grøntsager vidunderlige til kød og smør.
- Rester af stegen kan bruges som pålæg i madpakken.
- Prøv en superlet sous vide-tilberedt bearnaise.