Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 grisemørbrad, ca. 500 g
8 tynde skiver bacon
Evt. tandstikkere
Salt og peber
500 g grønne asparges
Blandet salat: fx rucola, frisé, rød salat eller iceberg
100 g blåskimmelost eller hel parmesanost
Dressing
¼ spsk dijonsennep
Salt og peber
1 spsk rødvins- eller sherryeddike
3 spsk olivenolie
Tilbehør
250 g brød
Sådan gør du
Afpuds svinemørbraden for sener, krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere. Læg mørbraden på en varm grill og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet af og til. Tag mørbraden fra grillen.
Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen.
Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen. Vend dressingen i salaten.
Anret skiver af kødet på salaten sammen med lune asparges og smuldret blåskimmelost eller høvlet parmesanost.
Brødet varmes på grillen.
Tips
- Rå grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizers eller forret.
- Prøv også: Mørbrad med krydderurter og kartofler mediterranean
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten):
Energi: 2356 kJ (561 kcal)
protein: 46 g
kulhydrat: 35 g
kostfibre: 5 g
fedt: 26 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 621 kJ (148 kcal)
protein: 12 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 7 g