Tilberedningstid
Ca. 50 minutter når grillen er varm
Det skal du bruge
4 personer
600 g hel kam fra gris uden ben og fedtkant
Salt og peber
Sommer kornotto
300 g perlebyg, perlespelt eller hvedekerner
1 tsk olie
4 skalotteløg, ca. 100 g
4 dl bouillon
3 spsk eddike
250 g spinat
200 g ærter, bælgede eller frosne
1 bundt persille, kørvel eller dild eller en blanding
Sådan gør du
- Tænd grillen, hvis du bruger kul. Kødet skal grilles ved indirekte varme under låg.
- Krydr kødet med salt og peber.
- Læg kødet midt på risten ved indirekte varme.
- Kom låget på, fuld træk i bund og top. Grill kødet ca. 45 minutter og vend det jævnligt. Brug et stegetermometer, Kødet er mest saftigt, når temperaturen i centrum af kødet er 62-65 grader.
Mens kødet steger laves kornotto.
- Kog perlebyg/-spelt efter anvisningen på pakken.
- Når byggen er kogt: Varm olien på en stor pande - gerne med høje kanter ved middel varme. Steg de finthakkede løg klare. Tilsæt perlebyg.
- Tilsæt bouillon og eddike. Lad det koge til der kun er lidt væske tilbage.
- Tilsæt spinat og ærter og lad dem koge med 1 minut.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt hakkede krydderurter lige før servering.
Tips
- En del af bouillonen kan erstattes af en pilsner.
- Kødet kan skæres igennem på langs før det grilles i ca. 20 minutter. Vendes jævnligt.
Energifordeling
Nu hedder det hel kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam, hel af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten):
Energi: 2414 kJ (575 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 18 g
fedt: 14 g,
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 357 kJ (85 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 3 g
fedt: 2 g