Hel kam fra gris på grill med grøn sommerkornotto

Her får du opskriften på en velsmagende grillet steg. Servér med vores skønne, grønne sommerkornotto. Velbekomme!

Af Thomas Castberg | Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Grill


Svinekam på grill med grøn sommerkornotto

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter når grillen er varm

Det skal du bruge

4 personer

600 g hel kam fra gris uden ben og fedtkant
Salt og peber

Sommer kornotto
300 g perlebyg, perlespelt eller hvedekerner
1 tsk olie
4 skalotteløg, ca. 100 g
4 dl bouillon
3 spsk eddike
250 g spinat
200 g ærter, bælgede eller frosne
1 bundt persille, kørvel eller dild eller en blanding

Sådan gør du

  1. Tænd grillen, hvis du bruger kul. Kødet skal grilles ved indirekte varme under låg.
  2. Krydr kødet med salt og peber.
  3. Læg kødet midt på risten ved indirekte varme.
  4. Kom låget på, fuld træk i bund og top. Grill kødet ca. 45 minutter og vend det jævnligt. Brug et stegetermometer, Kødet er mest saftigt, når temperaturen i centrum af kødet er 62-65 grader.

Mens kødet steger laves kornotto.

  1. Kog perlebyg/-spelt efter anvisningen på pakken.
  2. Når byggen er kogt: Varm olien på en stor pande - gerne med høje kanter ved middel varme. Steg de finthakkede løg klare. Tilsæt perlebyg. 
  3. Tilsæt bouillon og eddike. Lad det koge til der kun er lidt væske tilbage. 
  4. Tilsæt spinat og ærter og lad dem koge med 1 minut. 
  5. Smag til med salt og peber. 
  6. Tilsæt hakkede krydderurter lige før servering.

Tips

  • En del af bouillonen kan erstattes af en pilsner.
  • Kødet kan skæres igennem på langs før det grilles i ca. 20 minutter. Vendes jævnligt.

Energifordeling

Nu hedder det hel kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam, hel af svinekam fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 680 g af retten): 

Energi:  2414 kJ (575 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 57 g

kostfibre: 18 g

fedt: 14 g, 

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 357 kJ (85 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 3 g

fedt: 2 g