Havregrødspandekager med hindbær, nødder og græsk yoghurt

Havregrødspandekager med hindbær, nødder og græsk yoghurt

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Sommer, Hele året | Desserter | Hverdag


Havregrødspandekager med hindbær, nødder og græsk yoghurt

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

13 stk.

Havregrød
4 spsk havregryn, 20 g
60 ml minimælk
60 ml vand
1 tsk akaciehonning, 4 g
1 knivspids salt

Havregrødspandekager
145 g havregrød
1 lille æg, 45 g
2 tsk sukker, 8 g
¼ dl minimælk
½ dl hvedemel, 34 g
2 tsk olivenolie, 10 g

Topping
2 spsk ahornsirup, 47 g
40 g hasselnødder
1 dl græsk yoghurt 2 %, 100 g
235 g friske hindbær

Tilbehør

6 dl kærnemælk til at drikke

 

Sådan gør du

Havregrød

  1. Bland alle ingredienser til havregrød i en gryde og bring det i kog.
  2. Lad grøden koge 1 - 2 minutter under omrøring.

Havregrødspandekager med topping

  1. Bland havregrød, æg, sukker, minimælk og hvedemel i en skål.
  2. Rist hasselnødder på en ren pande og hak dem groft.
  3. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  4. Steg 11 små pandekager til de bliver gyldne på hver side.
  5. Servér pandekager med ahornsirup, ristede hasselnødder, græsk yoghurt, friske hindbær og et glas kærnemælk.

Tips

  • Du kan bruge andre bær eller frisk frugt i stedet for hindbær fx blåbær, nektarin eller banan. Brug gerne frugt og bær i sæson
  • Undgå madspild: til pandekagerne kan du fint bruge en rest af havregrød eller en rest af anden grød.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. portion:
(3 pandekager, 1½ spsk græsk yoghurt, 60 g hindbær, 1 lille spsk ahornsirup og 13 g hasselnødder og 1½ dl kærnemælk til drikke)
Protein: 17%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 35%
1296 kJ – 309 kcal