Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
13 stk.
Havregrød
4 spsk havregryn, 20 g
60 ml minimælk
60 ml vand
1 tsk akaciehonning, 4 g
1 knivspids salt
Havregrødspandekager
145 g havregrød
1 lille æg, 45 g
2 tsk sukker, 8 g
¼ dl minimælk
½ dl hvedemel, 34 g
2 tsk olivenolie, 10 g
Topping
2 spsk ahornsirup, 47 g
40 g hasselnødder
1 dl græsk yoghurt 2 %, 100 g
235 g friske hindbær
Tilbehør
6 dl kærnemælk til at drikke
Sådan gør du
Havregrød
- Bland alle ingredienser til havregrød i en gryde og bring det i kog.
- Lad grøden koge 1 - 2 minutter under omrøring.
Havregrødspandekager med topping
- Bland havregrød, æg, sukker, minimælk og hvedemel i en skål.
- Rist hasselnødder på en ren pande og hak dem groft.
- Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
- Steg 11 små pandekager til de bliver gyldne på hver side.
- Servér pandekager med ahornsirup, ristede hasselnødder, græsk yoghurt, friske hindbær og et glas kærnemælk.
Tips
- Du kan bruge andre bær eller frisk frugt i stedet for hindbær fx blåbær, nektarin eller banan. Brug gerne frugt og bær i sæson
- Undgå madspild: til pandekagerne kan du fint bruge en rest af havregrød eller en rest af anden grød.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. portion:
(3 pandekager, 1½ spsk græsk yoghurt, 60 g hindbær, 1 lille spsk ahornsirup og 13 g hasselnødder og 1½ dl kærnemælk til drikke)
Protein: 17%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 35%
1296 kJ – 309 kcal