Havregrød med topping trin-for-trin

Havregrød med topping trin-for-trin

Af madskoler.dk | Sommer | Morgenmad | Hverdag


Havregrød med topping trin-for-trin

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

5 personer

Havregrød:
3 dl grovvalsede havregryn
3 dl vand
2 dl mælk
En knivspids salt
1 tsk honning
2 spsk rosiner

Topping:
1 æble
½ bakke jordbær, ca. 250 g
½ dl mandler, ca. 30 g
1 tsk kanel

Sådan gør du

Havregrød:

  1. Hæld havregryn, vand, mælk og salt i en gryde
  2. Skru ned til svag varme, og lad grøden simre i ca. 10 minutter, til den bliver tyk (bliver grøden for tyk, tilføjes mere væske)
  3. Tilsæt honning og rosiner – rør jævnligt

Topping:

  1. Skyl æble og fjern kernehuset
  2. Skær æble i tern
  3. Skyl jordbær og nip det grønne af
  4. Skær jordbær i mundrette stykker
  5. Hak mandler groft
  6. Hæld grøden i 5 dybe tallerkener, pynt med topping og drys med kanel

 

Tips

  • Man kan også drysse kokosflager på havregrøden.
  • Man kan lave dejlig grød af mange slags gryn og kerner fx spelt, byggryn, rugflager og quinoa.

Energifordeling

Ingen beregning