Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
5 personer
Havregrød:
3 dl grovvalsede havregryn
3 dl vand
2 dl mælk
En knivspids salt
1 tsk honning
2 spsk rosiner
Topping:
1 æble
½ bakke jordbær, ca. 250 g
½ dl mandler, ca. 30 g
1 tsk kanel
Sådan gør du
Havregrød:
- Hæld havregryn, vand, mælk og salt i en gryde
- Skru ned til svag varme, og lad grøden simre i ca. 10 minutter, til den bliver tyk (bliver grøden for tyk, tilføjes mere væske)
- Tilsæt honning og rosiner – rør jævnligt
Topping:
- Skyl æble og fjern kernehuset
- Skær æble i tern
- Skyl jordbær og nip det grønne af
- Skær jordbær i mundrette stykker
- Hak mandler groft
- Hæld grøden i 5 dybe tallerkener, pynt med topping og drys med kanel
Tips
- Man kan også drysse kokosflager på havregrøden.
- Man kan lave dejlig grød af mange slags gryn og kerner fx spelt, byggryn, rugflager og quinoa.
Energifordeling
Ingen beregning