Hasselnøddestegt culotte med boghvederisotto og aubergine

Lækker hasselnøddestegt culotte fra gris med boghvederisotto, hertil grillet aubergine.

Af Jesper Paustian | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Hasselnøddestegt skinkeculotte med boghvederisotto, hertil grillet aubergine

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 culotte fra gris, ca. 650 g 
Salt og peber
2 tsk smør
40 g hasselnøddekerner

Boghvederisotto
6 skalotteløg, ca. 250 g
2 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
350 g hel boghvede, ca. 4,5 dl
4 dl æblemost
4 dl vand
1 kvist timian
1½ bouillonterning

½ bundt dild
30 g revet parmesanost
1 citron

Grillet aubergine
2 auberginer, ca. 500 g

Hvidløgsolie
2 fed hvidløg
¼ dl olivenolie
2 spsk tahin (sesampasta)

Tilbehør

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm smør på en pande ved god varme. Smørret skal være brunet af og gyldent. Brun culotten på alle sider, 4-5 minutter i alt og læg den i et ovnfast fad. Sæt fadet i en kold ovn, tænd på 160 og steg i 50-60 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-65 grader.

Rist hasselnødder i stegesmørret i ca. 2 minutter. Rør godt rundt undervejs, så nødderne ikke bliver brændte. Tag nødderne af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle. Hak nødderne groft.

Pil skalotteløg og hvidløg og hak det fint. Varm olie i en tykbundet gryde ved god varme. Svits de hakkede løg i et par minutter, de må ikke blive brune. Tilsæt boghvedekerner og rist yderligere et par minutter. Tilsæt æblemost, vand, timian og bouillonterning og rør godt rundt. Kog risottoen i ca. 20 minutter ved svag varme. Rør i den undervejs og tilsæt evt. mere væde.

Skyl og hak dild. Riv parmesanost og riv skal af citron. Gem det til pynt på boghvederisottoen.

Skyl auberginer og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Drys med lidt salt og lad dem trække mens du laver hvidløgsolien.

Pil og hak hvidløg. Pres saften af citronen. Kom hvidløg og olie i en lille gryde og varm det ved god varme. Hvidløgene må ikke blive for mørke, så bliver bitre. Tag hvidløgsolien af varmen og tilsæt tahin og citronsaft. Pisk hvidløgsolien sammen og smag til med salt.

Pensl auberginerne med hvidløgsolien. Grill dem 2-3 minutter på hver side på en grillpande. Hvis du ikke har en grillpande, kan du bruge en almindelig pande.

Skær culotten i skiver fra det lave hjørne.

Tips

  • I stedet for boghvede kan du bruge perlebyg, perlespelt eller andre kerner.
  • I stedet for almindelige skalotteløg kan du bruge bananskalotteløg, de er nemmere at pille.

Energifordeling

Nu hedder det culotte af skinke fra gris. Før hed det skinkeculotte af skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 705 g af retten): 

Energi: 3863 kJ (920 kcal)

protein: 52 g

kulhydrat: 90 g

kostfibre: 11 g

fedt: 37 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi:  546 kJ (130 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g