Hamburgerryg Piccata

Lækre gyldne skiver af hamburgerryg paneret i parmesanost. Serveres med en farverig rissalat med masser af grøntsager.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g hamburgerryg
2 spsk hvedemel
¼ tsk peber
2 æg
80 g revet parmesanost eller grana ost 
30 g smør
1 spsk olie, fx rapsolie

Rissalat
3 dl løse ris, kogte og kolde
2 tomater 
1 peberfrugter 
1 avocado 
8 grønne salatblade
1 spsk olie, fx rapsolie

Sådan gør du

Kog risene.

Kødet

  1. Skær kødet i ½ cm tykke skiver.
  2. Bland mel og peber.
  3. Vend skiverne heri.
  4. Pisk æg, 3 spsk vand og revet ost sammen og vend skiverne i æggemassen.
  5. Varm smør og olie op på en pande til det er gyldent.
  6. Steg piccata-skiverne gyldne ved svag varme, i alt ca. 4 minutter.

Rissalat

  1. Bland salaten af løse ris, tomater, peberfrugt, avocado og salat i passende stykker.
  2. Smag til med salt og peber og dryp med olie. 

Energifordeling

Nu hedder det hamburgerryg, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen hamburgerryg, hel af svinekam fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 660 g af retten): 

Energi: 2848 kJ (678 kcal)

protein: 42 g

kulhydrat: 59 g

kostfibre: 5 g

fedt: 30 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 432 kJ (103 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g