Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g hamburgerryg
2 spsk hvedemel
¼ tsk peber
2 æg
80 g revet parmesanost eller grana ost
30 g smør
1 spsk olie, fx rapsolie
Rissalat
3 dl løse ris, kogte og kolde
2 tomater
1 peberfrugter
1 avocado
8 grønne salatblade
1 spsk olie, fx rapsolie
Sådan gør du
Kog risene.
Kødet
- Skær kødet i ½ cm tykke skiver.
- Bland mel og peber.
- Vend skiverne heri.
- Pisk æg, 3 spsk vand og revet ost sammen og vend skiverne i æggemassen.
- Varm smør og olie op på en pande til det er gyldent.
- Steg piccata-skiverne gyldne ved svag varme, i alt ca. 4 minutter.
Rissalat
- Bland salaten af løse ris, tomater, peberfrugt, avocado og salat i passende stykker.
- Smag til med salt og peber og dryp med olie.
Energifordeling
Nu hedder det hamburgerryg, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen hamburgerryg, hel af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 660 g af retten):
Energi: 2848 kJ (678 kcal)
protein: 42 g
kulhydrat: 59 g
kostfibre: 5 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 432 kJ (103 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g